Hulukkosen jutut

Silloin kun rullit oli liikkeellä !

Seon varmaan moajussin pahin rulli nykysin tuo EU !!
Muistan poikasena ollessa kun vanhemmat immeiset kertoivat että rulli oli käyny navetassa ! Milloin oli leikelty lehmien häntiä tai lampaitten korvia . Mieleni sopukoihin on jääny semmonen muisto että oli leikattu lehmältä nänni ! Kaikki tuo oli tapahtunu ainoastaan pääsiäisenä . Joskus 60 luvulla muistan jutelleeni enoni Uunon kanssa , että onko tuolla mitään totellisuutta ? Uuno sanoi sen olleen hyvinkin yleistä vielä 1920 luvulla . Kertoi itsekkin ampuneen yhtä rullia perään . Ennen tuota aikaa oli luvettu vielä paljon ns mustaa raamattua joka oli kilpaileva teos nykyistä raamattua .
Taikuus ja noituus oli vielä voimissaan . En tiijä mistä sais tuon mustan raamatun oishan sitä hauska tutkiskella !
Minun erittäin hyvä ystävä Kinnus Väinö jo edesmennyt. kertoi usein piritismistä jota oli pelannu usein , ja sanoi että kyllä se toimii . Ei Väinökään alakuun ollu uskonu tuohon ?
Kertoipa mulle niin hauskan tarinan etten voi olla kertomatta !
Poijat oli kassautuneet Kekkosen savusaunaan pellaamaan piritismiä
Saunnan ikkunalle oli sytytetty kyntteli eikä sitä ikkunaa oltu ikinä pesty ! Tiijätte että seon aika tumma !
Poikia oli ollu paikalla Kekkosen Vilho , Reinikaisen Reino , Reinikaisen Voitto ja Kinnusen Väinö .
Siihen pöyvälle oli levitetty mustastaraamatusta kyhäilty paperi jossa oli jonkinmoinen rengas jossa oli kirjaimia ja numeroita .
Kehän keskelle oli asennettu juomalasi oikeinpäin .
Piti olla kultainen sormus joka oli sijottu pitkään hiukseen .
Senkin hiuksen hommaamiseen liittyy hauskaa ! siksi että Kinnusen Väinön Äidillä oli aivan käsittömän kauniit pitkät hiukset jotka ylettyivät pakaroitten alapuolelle !
Siihen aikaan ei kuulunu sen ikäisten poikien halailla äitiä !
Karvat kuitenkin saatiin peliin ! Pelin säännöt sanoivat että jokaisen piti uskoa siihen mitä tehään , eikä saa nauraa vaan kaikkien on oltava hengessä mukana vakavana uskoa siihen mitä kysytään !
En muista sitä kumpi kysyi Reino vai Vilho että onko henget paikalla ? Väinöltä ja Voitolta oli päässy näuru ? samoin oli käyny pari kertaa myöhemmin . Jolloin Nää vanhemmat Reino ja Vilho oli ajanu Voiton ja Väinön ulos saunasta !
Ulosajetut tiesi ettei myö ennää päästä saunaan ! Väinö oli aina ja jokapaikassa kekseliäs mies ! Se oli sitäaikaa kun jokkaisen hevostallin ovenpielessä oli havunhakkuupölökky ! Väinö oli sanonu Voitolle että kannataan tuo pölökky siihen saunan lasin alle ulukopuololle ja kanmtoivat . Väinö oli sanonu Voitolle että kato kun ne toas kyssyy että onko henget paikalla ? Voitto oli sanonu että nyt kyssyy silloin oli Väinö laskenu housusa alas noussu pölökylle ja painanu paljaan perseesä ikkunaan !!!!
Haatana kun mikkää eijoo ennee kuin enne
Mukavää pyhän seutua !

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.

*