Hulukkosen jutut

Reilusti vaseliiniä !

Leikkiä olisi jos loppuisi leipä , mutta tuskapa tulisi jos tupakka .
Kessu se kasvavi takana nurkan , tunkion reunassa kukoistaa .
Kessusta sätkän jos toisenkin väännän , pistän myös kessua piippuhun . Eikä sen oksilla viserrä linnut , sillä sontijaisen on laulu puu .

Oamulla tuli mieleen tuommonen laulu kun huomasin että tupakat loppu . leipeä ois ollu vielä päiväks pariks . Eipä siinä auttanu kun kerätä perhe autoon ja lähteä tien peälle Diiseliä polttamaan .

Tuon tupakka laulun oon kuullu yheltä Viitasaarelais mieheltä 60 luvulla Ruotsissa . siinä on useampia säkestöjä , mutta niitä en muista enää . Tuosta laulajasta on yksi hyvä juttu .Jos saan kertoa ?
No ei se mittään , kerron sen kumminkin .
Niitä veljeksiä oli neljä kappaletta jotka oli lähteny Ruotsiin jo 50 luvulla . Männeet keski-ruotsiin Norrköpgin lähelle mehtätöihin .olivat vuokranneet yhen autiotalon jossa majailivat . No jossain vaiheessa tää laulun laulaja oli ostanu käytetyn traktorin jolla oli ruvennu ajamaan sitä puutavaraa tien varteen laaniin .
Elähän mittään . yhtenä päivänä oli kävelly sinne mehtään semmone ravattikauluksinen herran rökäle joka oli puhua puluputtanu niin pirusti ja työntäny kaverille lankettia ja kynnää että kirjottaa nimi siihe .Tää kaveri ei ollu ymmärtäny ei hölökäsen pölläystä mitä se ukko oli sanonu ?
Pojat kun oli illalla kassautunu majapaikalleen , niin tää kaveri oli näyttäny veljilleen sitä lankettia kysellen että mitähän siinä lukkoo ?
Yks niistä oli ymmärtäny senverran että oli alakanu noitumaan kun turjanlappalainen . Jotenii että vöi helevetin helevetin helevetin pöljä etkö sinä saatana ikinä opi että elä helevetti pistä nimmeäs mihinkää jos et ymmärrä mitä siinä lukkoo ?
Siihe vällin oli tää kaveri peässy kysymään että No ymmärrätkö sinä mitä siinä lukkoo ? Nii se viisaampi oli sanonu että oot saatana tilannu sata killoa vaseliiniä ! ja jatkanu että mitä helevettiä meinaat tuolla meärällä tehä ? Hölömistyksesään selevittyään nii oli vastannu että , mään elläintarhaan rasvoamaan elehvanttien kyrpiä !
Siinähän on lähellä tää Kolmoderin eläintarha !
En tiijä onko minussa vikkoa ? mutta olen minä tuolla tappauksella muutamat naurut nauranu ! Niin ja jos te tuntisitte nää veljekset niin sitte teitäkin alakais naurattamaan !!
Hiliputa halaputa !

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.

*