Hulukkosen jutut

Perheneuvotteluja.

Pittää pistää tähän vielä yksi juttu tuosta naisenerkiasta . Tää tapahtui Muistaakseni 1961 talavella minä olin lopettanu kolunkäynnin . Olin renkinä Huikarissa sen talaven . Huikarin mailla oli suht iso hakkuu edellisenä kesänä .
Minä olin Kallella vänkärinä kun hän ajoi traktorilla tukkia sieltä metästä . Isäni kulki kotoa jaloin hevosella ja ajoi pinotavaran laaniin. Minä autoin myös häntä siinä kun kerkesin.
No sattuipa eräänä iltapäivänä että sinne Hukariin tuli hevosella pari ukkoa ja reessä oli monta lastia viinaa , ja tietenkin ne rupesi juuva lutkutamaan niitä pois .
Minä aloin siinä jossain vaiheessa Isää hättyytämään kotio sen hevosen vuoksi että sehän paleltuu tuohon seinäviereen , pakkastakin oli. Niin se sitten lähtikin.
Mutta oli se mahtava näky seuraavana aamuna kun se tuli sinne helevetinmoinen rapula päälänsä ja minä ihmettelin sille että mitä sulta riippuu tuolta karvalakin alta ? No se otti lakin päästään haroi kädellään tukkaansa sanoin että mitäpä siellä voisi olla? Minähän näin oitis että kotona on ollu illalla neuvottelut.
Sen päässä oli vehnästaikinaa. Enkä minä voinu olla irvailemata sanoin sille että kävit sitte kotona leipomassa ! Ukko siihen että elä sinä ies vittuile ! Myöhemmin selvisi että Äiti oli paiskannu vehnästaikina sangon ylös alasin ukon päähän.
Äitini oli täysin apsolutisti joten meillä mun lapsuus aikanani sattui ja tapahtui

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.

*