Hulukkosen jutut

Pahimpia paikkoja Hulukkosella !

Olette varmaan pistäny merkille että mitähän tuo Hulukkonen eijoo teheny ? Onhan niitä asijoita paljonkin joista olen jääny paitsi , mutta on kaksi tappausta joihin jouvuin jotka on jääny lähtemättömäsi mieleen , ja yritin niistä luikerella pois kuitenkin onnistumatta !
Eka kerta tapahtui Ruotsissa vuonna 1974 tai 5 näihin aikoihin !
Siellä oli Tio mila suunistus kisat Södertäljen eteläpuolella en muista ennää paikkakuntaa . Kisathan ovat vastaavat kuin Suomessa Jukolanviesti .
Gustafbergin IF oli niihin aikoihin Euroopan parhaimpiin kuuluva suunistusseura .
Minua pyyvettiin Ruotsin ja Suomen Radioon tekemään kenttä kuulutukset siellä paikanpäällä . Ja kun minulla ei ollu kyseisen urheilulajin minkäänlaista teknistä sanastoa , niin minä kieltäyvyin jyrkäsi . Mutta ei ne antanu periksi vaikka kuinka niille selitin tietämättömyyttäni . Ne toi mulle alan lehtiä joita luin kaksi viikkoa joka aika mulla oli valmistautua ! Helevetti että minua jännitti niin paljon että toivoin sairastuvani että ei tarrtis lähteä .
Niin ne kisat tuli käytyä Minä sain sentäs kaveriksi yhen Heikkilän Rainerin jolla oli jokinverran tietoa suunistuksesta !
Naisista tulee mieleen Viitasaaren viesti jossa silloin suunisti mm Hokajärven Reinon tytöt toista haastattelin . Myös Kangasalan kisan tytöt keikkui käressä pitkään .
Mieliin painuvimman haastattelun tein Mietaan Juhasta hän suunisti yö osuuden ,ja kun häntuli maaliin yritin työntää mikkiä lähtlle hänen suutaan niin kun hän heilutti niitä pitkiä käsijään luulin että minä tässä vielä saan köniini . Muistelen että naisten kisan voitti Liedon parma jossa oli ankkurina Liisa Veijalainen . Meille annettiin määräys että meijän on hänet tuotava selostuspaikalle vaikka kantamalle se oli kova paikka sillä hänen ympärillään oli niin valtavasti lehdistöä ja muita toimittajia että myönnettäköön että jouvuimme vähä voimaakin käyttämään ! Miesten kisan voitti Joensuun Kataja !
Siitähän minä sain palkkionkin Ruotsin Radiolta kuukausia myöhemmin josta ei ollut edes puhetta kun minua siihen pyyvettiin .
Se oli niitä pahimpia paikkoja mihin olen joutunut !

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.

*