Hulukkosen jutut

Oli niitä juhannuksa ennenki !

Siinä seon Hulukkosen Juhannus kattaus , potut kiehuu vielä !
Kun nuita kylykiä kääntelin muurikan pohjalla nii eittämätä tuli mieleen se Tuntematon sotilas ja se Hietanen kun sai rapulaasa siltä puosulta sen silakan kun se siitä kiitteli . Että voi oikkeen pal kiitoksia kyl mää täll pääräänki jouluun asti !
Oli meinaan nuitten luitten ympärillä nii pal vähä lihhaa että joutuu niitä imeksimmää jonnii aikaa , onhan niissä maku kuitennii ja hyvä .
Onkohan teijän konneet ( FB ) kerjänny kirjottammaan juhannuksen vietostanne ? Minulta se pyytää koko ajan ! Sillon kun olin vielä semmonen kaasupullon kokonen ja yritin ropsimetässä niin tienata sotavelekoja kun olla mukana Isän ja Alpon kanssa saaha särvintä pöytään . Silloin tehtiin juhannus kuin muinakin juhlapyhien aattona töitä iltapäivälle . Juhannukset on jotenkin jääny erikoisesti mieleen .
Silleen että Alpon kassa haettiin juhannuskoivut rappupieleen , Äiti lämmitti saunaa , ja kun oli kylyvetty ja syöty minä pääsin Alpon mukkaan Kolimalle yökallaan ! Se se vasta oli mukavaa . Keitettiin kahvia ja keittettiin kalasoppaa , on kertomatakin selevää että ne maistui käsittämättömän hyvälle .
Näitä samanmoisia juhannuksia vietettiin niin kauvan kun luonto rupes tekemään tepposijaan . Kävi silleen että Olavia alako kiinnostammaa enempi tyttöin silimät kun ahvenen !
16-17 vuotijaana aloin koluammaa tanssipaikkoja , Hännilänsalami oli se paras . Oon varmaan selevittäny että oon sisimmästäni herkkä luonne ? Siksipä jokaiselta tanssi reissulta oisin vieny alttarille pari tyttöä . Silloinen Rovasti Simola ois saattanu olla eri mieltä ?
Jokoha fb on tyytyväien ? Pistäkäähän tekin juhannus muistoja ! Tästä met jathamme !

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.

*