Hulukkosen jutut

Näytteliän kokeliluja !

Täytynee kertoa se toinen tarina josta luulin että tästä minä en selivie hengissä ? Muisti pettää jo sen verran että en muista tapahtuiko tämä 2004 vai 2005 kuitenkin Pihtiputaalla oli kesätapahtuma nimellä Kesäkukkuu . Tapahtuma oli viikonlopun mittainen ja sinne rahtasivat paljon vanhoja maatalous koneita Oulaisista asti ja tietenkin pitkin pitäjää . Sinne järjestivät myös ohjelmaa johon minä jouduin aivan yllättäen ! Joka tapahtui siten että olin mukana Maatalousyrittäjien matkalla Oulussa samana keväänä . Matkan järjesti Viitasaaren ja Pihtiputaan tuottajat . Minä kun en tuota muuta kuin paskaa eikä sitä käytetä ies maatallouvessa , mutta istuin silloin Viitasaaren Maaseutulautakunnassa ja sitä kautta olin siellä mukana . Hytösen Pentti oli siinä linja-autossa matkanjohtajana ja tietenkin puhui hävittömiä vitsejä ! Minä tietenkin halusin kantaa korteni kekoon ja yritin puhua vielä hävittömäpiä kuin Pentti . Jossain vaiheessa Pentti pyysi minulta puhelin numeron ja sanoi että hänellä saattais olla siulle käyttöä ?
No Pentti otti minuun yhteyttä vähä ennen Kesäkukkuu tapahtumaa ja sanoi että sinun pitäis näytellä siellä Vallesmannia ja että Kunnanlääkäri Aunola näyttelee Tippavaaran Isäntää ?!!
Minä kyselin että onko siihen olemmassa jonkinlaista käsikirjoitusta nii Pentti vastasi ylimaalisesi että kyllä myö siihen jottain keksitään ?
Meillä oli yksi palaveri Niemenharjun Motellilla eikä siellä ollu mittään kässäriä . Silloin jo alako Hulukkosen housunpuntit tutisemaan , että ei helevetti mihin minua ollaan tunkemassa ? Yritin siitä päästä pois mutta ei , ei se käyny hänelle millään . Niinhän siinä sitten kävi että jouvvuin sen roolin uhriksi ja iliman minkäänlaista käsikirjoitusta .
Niin ja se poiki toisenkin roolin . Ukko-herran ! Se oli helepompi kun oon mehtätöissä ollu pikkupoijasta asti ! Ja oon synnynäisesti vittumainen mies ! Tietääkseni Alpo Petteri Kokkonen hommasi Kuopiosta tuon Nimismiehen asun . Ukko-herran asu on omani .
Ukko-herran osuus oli sitenkin mukava että minulle oli hankittu vanha IC sivuvaunullinen moottoripyörä . Suvi istui sivuvaunussa kun me ajjaa köröteltiin laaniin puita lukemaa ja samalla potkin mielestäni huonoja pinoja nurin . Kaippa minä jotenkin onnistui koska pari kertaa kuulin usiintana Järviradiosta Vallesmannin osuuttani !
Hytösen Pentin osuus saattoi ottaa tiukemmalle ? Kuulin jälestäpäin että Pentillä olisi jääny toistakymmentä hetaaria otraa kylyvämätä !
Se tapahtuma oli nimittäin juuri touvontekoaikaan ! Oikase Pentti jos tuli liijoteltua ?

Henkilön Olavi Hulkkonen kuva.
Henkilön Olavi Hulkkonen kuva.

 

 

Kommenti

 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.

*