Hulukkosen jutut

Näläkää ja lunta

Käväsin päivällä Viitasaarella Sokoksella hakemassa vähän evästä. Olipa pirukseen paljon porukkaa,ei meenannu autolle löytyä parkkipaikkaa. Kun kattelin asiakkaitten ostoskärryjä niin tuli mieleen etteikö ne tiijä että nyt on paasto-aika.Kyllä minusta näytti siltä että päinvastoin, se on loppunu, ja justiisa tänäpäivänä.
Tuli mieleen tänään sellainen vuosi kun 1955 talvi. Silloin oli Kolkulla lunta paljon. Sitä oli niin paljon että Mökinahon kohdalla ei näkyny ne punaiset kilometritolpat. Siihen aikaan ei ollu aura autoja tai ei ne aurannu ainakaan Kumpumäestä Kolkulle. Muistelen että Järveläisen Pauli ajoi Hevosella rahtia Kumpumäestä kolkulle Osuuskauppaan ja kuljetti Meijeriin menevät maidot edestakaisin Kumpumäki-Kolkku. Keväällä aukaisivat tien Catepillarilla. Käytiin sitä ihmettä katsomassa.
Joskus 5-60luvulla veli Alpon kanssa levitettiin Hevosella ns, lumiaitoja kahenpuolen tietä isoimmille aukeille, mm Heinäsuolle ja Mökinahon kohdalle. Laitettiin Keiteleentien varteenkin. On mulla yks muukin muisto vuodelta 55 Opttaja piirsi taululle ison kukka Granssin erivärisillä liiduilla ja kirjoitti sen keskelle että OLAVI OSASI LÄKSYNSÄ TÄNÄÄN ULKOA ! Se oli Koulu-urani huippuhetkiä. En tiijä millainen tunne on Olumpiavoittajalla, luulen että mulla oli sellainen. Elekee syökö itteänne ähkyyn, elekeekä lotratko sen viinan kanssa mahottomasti ! Hyvää Pääsiäistä Glad Påsk !

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.

*