Hulukkosen jutut

Mukavia lääkäreitä Ruotsissa 1980 luvulla

Tuli mieleen taas uusi tarina kun esitin Virpille Lääkärissä käyntiä tuon ihmetaudin vuoksi. Silloin kauan sitten kun olin Ruotsissa töissä, tulkkasin Suomalaisia aika paljon työpaikkalääkärissä. Kerran minua pyysi tulkiksi eräs Lahtelais poika,ja tietenkin läksin. Hän valitti vatsakipua joka oli häntä vaivannut pitkään. Lääkäri käski että ottaa paidan pois päältään, kun poika sai paidan pois niin Lääkäri sanoi että. Ei ei ei sano sille että laittaa pidan päälleen, väärä Lääkäri,Eläinlääkärille. En voinu muuta kun nauraa kippurassa. Oli se kaveri niin karvanen etten toista ole nähny. Olkapäissäkin kasvoi samallaiset tupsut kun Ilveksen korvissa.

Olisi vielä toinenkin juttu. Samalla osastolla kun minäkin olin oli oikein pieni Espanialainen asentaja ja niin helevetin utelias, se oli aina utelemassa missä kävit kun olin vähän aikaa pois . Jälleen kerran olin tulkkaamassa jotain kun tulin paikalle hän tuli heti luokseni kyseleen missä kävit? Sanoin hänelle käyneeni Lääkärissä. Tietysti hän alkoi tavanomaisen tenttaamisen, että miksi kävit johon minä sanoin että mulla on potenssi ongelmia siksi. No se kyseli että mitä se lääkäri sanoi? Sanoin lääkäkärin kirjoittaneen reseptin, että eiköhä se siitä tokene. Hän sanoi että pitäisiköhän minunkin mennä kun on sama vaiva.
Meni muutama päivä kun työnjohtaja tuli mun luo ja sanoi, että sinun pitää mennä vastaanotolle. Minä menin ja mennessäni ajattelin että siellä varmaan tarvitaan tulkkia. Mutta eihän siellä ketään ollu. Koputin ovelle ja menin sisälle lääkärille tervehtimme. Lääkäri kysyi että oletko alkanu kirjoitamaan potilaille lähetteitä tänne ? Minä olin aivan hölmönä että mistä on kysymys, kunnes hän kertoi että tänne tuli potilas joka pyysi samallaista lääkettä jota oon määränny Hulkkoselle.
Onneksi olimme Lääkärin kanssa liki ystäviä, nauroimme molemmat kun kerroin hänelle mistä tässä on kysymys.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.

*