Hulukkosen jutut

Minkätakija minusta on tullu tammonen !

Tammosena satteisena päivänä joutaa miettimään vaikka mitä ?
Minä mietin tuossa uunia lämmittäessä että minkähän takija minusta on tullu tammonen kun oon ? Alotin sieltä ihan alusta , kun Isä oli tullu sieltä Karjalan kannakselta lomille kotijo vuonna 1944 , ja kun aattelee että nuori mies on ollu selipaatissa 7 vuotta ( Mikisikö 7 vuotta ! No kun vanhimman veljeni kanssa meijän ikä ero on 7 vuotta )
Niin onhan sillä miehellä ollu melekonen kutina munissa . Aattelin että tuskin on joutanna reppua selästään heittämään kun on hyökkännä siementä työntämään hetelmälliseen peltoon .
Ja niin minä aattelin että sillon seon tää minun kilipajuoksu alakanu .Nutipäänä lähteny helevetinmoista vauhtia kohti sarjamunija että kerkijää ensimmäisenä .sillä onhan niitä nutipäitä ollu minun lisäks satoja , sitähän minä entiijä kuinka paljo kun oli niin kiire etten taakseni kerenny kahtomaan . Siinä kilipailussahan ei jaeta kakkos palakintoja . Noo jos tulloo kaksosia tai enempi niin ykkös sija jaetaan .
Sitte minä mietin että ei se pellon PH arvo oo ollu ainakaa hirveän hapan kun mielestäni en ole kanssa eläjille rumija huuvellu enkä sitä yhtä haistatellu , ainakaan tositarkotuksella !
Muita vikojahan minusta kyllä löytyy . kuten että oon toisten mielestä hävitön suustani , ja ryhti on huono ym ym . Tuohon minun ryhtiin kiinitti minun Opettajakin huomiota jo eka luokalla , sano että voi voi Olavi kun tuo sinun ryhtisi on huono ja että kun tuo toinen olokapeäkin on alempana kun toinen ! En tietenkään sitä sille ilenny sillon sannoa että miksi ? Minähän sen kyllä tiesin miksi ? No kun minun koulurepussa oli vain yksi tasku ja se oli oikealla puolen ja siinä oli aina minun maitopullo .Sese veänti olokapeän alemmaksi .
Nii ja kun miettii niitä evväitä soan jäläkeen nii ei niillä ryhtiä kasvatettu , näläkeä siirrettiin vain etteenpäin . Nii ja ne Isältä saadut nutipäät nii ei ne varmaa kovin kaksosia ollu kun tietää Armeijan sen aikaset evväät ? Saattaapi olla silläin vaikutusta tähän minun olomuotoon kun se höyläpenkki putos kouluaikaa seinältä päähäni . Kai seon sotkenu jonniiverran hummeettivesijä ?
Moalima on sitten koulinu minkä on koulinu , niin muuten eikös kasvejakin koulita että niistä tulis parempia ?
Että niin minä mietin että nuihin asijoihin takija minusta on tullu tammonen ! Tää oli nyt vähä sama kuin olisi peiliin kahtonu !

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.

*