Hulukkosen jutut

Joulusika !

Nyt kun sika rievulla on henkiriepu eholla niin kerrompa yhen tappauksen tuolta 80 luvun loppupuolelta !
Met olimma kesälomalla pohojosissa tään lankomiehen Kutvosen luona . Kutvonen pyysi minua että lähe Hulukkonen mukkaan nii haetaan muuvan sianporsas . No tottahan mie mukhaan lähin , käytiin Yli- Torniosta vielä ylöspäin , en muista paikkakunnan nimmeä eikä sen nii väliä ookkaan ! Ostimma kolome sianporsasta , Kutvoselle kaks ja minä ostin yhen !
Kutvonen lupas siitä kasvattaa mulle joulupossun ! no aikanaan kun oli näitä aikoja joulukuuta nii minä soitin Kutvoselle että ota siitä minun siasta nirri pois eikä tartte kun otat karvat pois ja halakase kahtia pistä pakettiin ja lähetä junassa Tampereelle !
Kutvosen morsian soitti iltasella että pistin sian yöjunnaan hae se aamulla Tampereen Rautatieasemalta . Mie kävin possun hakemassa ja pakettia aukasematta vein sen Nattarin lähikauppaan Lihamestarille jonka kanssa oli sovittu possun palottelusta . Lihamestarista oli minulle tullu oikein mukavaksi kaveriksi oli semmonen oikein kuvan huumori mies . Sovittiin että hän laittaa naudan jauhelihaa joukkoon saman määrän mitä siastakin sitä tulee. Oltiin me sovittu joku kilohinta sen ruhon leikkuustakin . No tää lahtari soitti aikanaa että tule hakamaan lihat pois !
Kun menin hänen luokseen niin siitä se riemu alako ? Se kysyi ensimmäiseksi että miten se sika on tapettu ? Räjäyttämälläkö ?
Titenkin minä hölömistyin ja kysyin että miten niin ? Kun se kertoi ettei elämässää ole nähny nuin sikasta sian ruhhoa kuin tää oli !
Siinä oli osittain karvat jälellä ja yltä päältä moottorisahan puruissa, eikä ole ollu läheskään terävät veitet eikä kirveet . En muuta keksiny sille sannoa kuin että se Venäläin ohjuksen kärki oli tipahtanu siihen sikalaan ! Se muuten tipahti niihin aikoihin sinne Inarin jäälle !
Kyllähän se selevisi aikanaan miksi se sika riepu oli semmosessa kunnossa ! Kutvonen kumpaneineen ollu niin päissään etteivät muistanu koko sian teurastusta . Että semmonen joulusika juttu ! Tullee vain aina mieleen tuo kun Juise laulaa kappaletta SIKA !
Hyvvää illan jatkoa !

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.

*