Hulukkosen jutut

Ei tullu poijille palstaa .

Ehtoota !! Mitäs sitä tännään tuherettaan ?
Jos vaikka aloittais yhellä ruoka kokemuksella . Joskus keittelin oikein kunnon hernesopan Syötyäni sitä heti keittämisen jäläkeen totesin että keitos oli onnistunut täyvelisesti . Jätin sen hellan kulumalle jäähtymään että laitan sen sitte pakasterasijoihin , Mutta se piru unohtui siihen seuraavaan päivään asti . no sen arvaatte kun sitä lämmitin ja söin seuraavan kerran , tykönä piimää joka oli vähä yli parasta päivää ja rukihista leipää . Kahen kolomen tunnin päästä rupes mahassa möyrimään pullistelemaan melekosesti . Minä kun peästelin kaasuja tulemaan niin ihan heleposti sai soitettua Säkkijärven polokan ensimmäisen säkkeistön !

Sitten pitää vielä kertoa yksi metsätyö kokemus joka sattui muutavuosi myöhemmin kuin tuo eilinen . Minä olin siinä rippikouluikäinen ja Minusta nuorempi veljeni oli toista vuotta minua nuorempi. Meillä oli jo moottorisaha Sthil contra joka painoi noin 14 kg
Seurakunnan maalla Toulauvella oli iso hakkuusavotta . Myö lähettiin Tapanin kanssa sinne Mukana oli 20 litran bensakanisteri pyöränsavessa toisella samanverran teräketjuöljyä mootorisaha köytettynä tavaratelineeseen . Repuissa viikon eväät ja tietenkin kirveet petkelit ja vuolurauvat . Oli tarkoitus kortteerata siellä olevalla metsäkämpällä .
No kun tuli meijän vuoro saaha palsta sieltä niin tää työnjohtaja rupesi tievustelemaan meijän ikijä ja minä rehellisenä miehenä kerroin oikeat ijät niin se homma tyssäsi siihen !! Eika auttanu vaikka tuosta Kumpumäeltä yksi Termän Pauli sanoi sille pomolle että anna poijille palsta minä otan niistä vastuun neon aikaansaapia poikia ! Ai saatana sillon riepoi ? Ei autanu kun lähteä työntämään pyöriä takasin Kolokulle . Taisi siinä pillahtaa pienet itkut ! Ja kun eihän niilä pyörillä voinu ajaa kuin alamäet kun ne Bensa ja öljyastiat oli niin isot että ne hakkasi poloviin . Siihen aikaan ei ollu työttömyyskorvauksia omaalotteisuus oli poikaa vaikka ei sekään aina tuottanut tulosta . Niinkuin edellä käy ilmi !??

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.

*