Hulukkosen jutut

Vesiongelma ratkaistiin ennenkin !

Kyllä se tuo vesiputken jäätyminen riepoi Hulukkosen sisintä ja tunneelämää öylön . Mutta ei niin julumetusti kuin kirjoitin . Oli vähä yli ramatisoitu , Ei ollu missään viheessa itsetuhoisat ajatukset . Pitipä kokkeilla kuin te minulle niin rakkaat ihmiset reakoitte ? Tytöt !!! olette aivan ihania MUSSUKOITA teiltä löytyi käsittömän paljon myötätuntoa ! Jätkät on jätkiä ? Kommentit oli vähissä ??
On tässä kutenki joutunut miettimääm taas kerran oman elämänsä vaiheita taaksepäin yli 65 vuotta jonka uskon muistavani . Silloin oli meillä kaksi lehmää ,vasikka pari lammasta ja sika sekä hevonen . Kaivo oli lähes tyhjä joka talvi kun oli tammoset pakkaset kuin nytkin . Silloin jouvuttiin tekemään vettä muuripaassa lumesta niille eläimille ja joskus myös sille pesuuelle .
Ei ollu silloin tiskialtaiteita eikä tiskipöytiä , astiat tiskatiin pöyvällä kahessa pesuvaissa toisessa oli joku tiskiaine ja toisessa huuheltiin sitten astiat kuivattiin pyyhkeellä koska ei silloin ollu mitään kuivauskaappeja –
Tää kaivo mikä meillä silloin oli …oli sellainen puupuitteinen jossa oli seinämät tehty pyöreistä puista . Sieltä sitä vettä otettiin sinkkisangolla joka oli muistaakseni lehmänkettinkin päässä kiinni .
Jossain vaiheessa meille ostettiin siihen kaivoon pumppu ,joka oli semmoinen kuin olisi pylyväiseen porattu reikä sisälle . Ja hyvin toimi !
Joten tää Hulukkosen ongelma pitäis olla niitä pienepiä ?
Kuulin tässä päivällä isompiakin ongelmia jotka on nuilla isoilla karjatiloilla joissa on jäätyny lypsyroportit ,lannanvientilaiteet eläinten juomakupit ja rehun levitys roportit ! Eli ei se Hulukkosen elämä ookkaa se ainoa ongelma ? Ei minusta uskalla pistää ketään etu sijalle . Nii että ootetaan kevättä ja että Hulukkonenkin sais nauttia raikkaasta lähde vedestä !

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.

*