Hulukkosen jutut

Vaikea synnytys !

Minulla on pyöriny yksi lehtileikkele tuossa tulostimen päällä vaikka kuinka kauvan . Tai on tässä tarkka päivämääräkin , seon Keskisuomalaisesta joka on ilmestyny pe 16.10 – 2015 yleisönosastolta . Kirjoittaja on Anja Santala-Rosala . Tää käsitteli tätä uuden Keskussairaalan rakentamista ja suunnitelmia että sinne rakennettaisiin kaikille potilaille yksityishuone .
Hän kertoo että toivottavasti en joudu koskaan enää sairaalaan . Sillä joka kerta kun on siellä ollut niin on tykänny olla isoissa huoneissa . Suora sitaatti hänen kirjoituksestaan . Parasta on joka reissu ollut huumori , hirtehinenkin ,joka siellä on lennellyt , Se, se on parantavaa, jos mikä . Ystävyys-suhteitakin on syntynyt . Yksityisyydensuoja on viety liijan pitkälle . Kyllä se verho on aina riittäny . Minulle tää kirjoitus kolahti , Sillä olen täysin kirjoittajan kanssa samaa mieltä . Minulle on sattunut hauskoja juttuja joka kerta kun olen siellä ollut .
Tässäpä yksi joka sattui v 2011 keväällä . Purin tuossa koliman rannalla yhtä rakennusta ja kuin ollakkaa putosin sieltä katolta alas ja kaksi niveltä mäni 12 mm per nivel kasaan . Ja en voinu sinne piipaa autoa soittaa kun ei Kosti koiralle ollu hoitajaa joten peppuroin täällä kotona yli vuorokauven . Söin 2 kpl Buranna 600 per tunti .Seuraavan päivän iltana tulivat naapurit minua kahtomaan ja kun en enää päässy jaloilleni lupasivat käyvä Kostia ruokkimassa ja ulukoiluttamassa .Soitin Ambulanssin ja ne vei minut Pihtiputaalle .( Elämäni kauhein kyyti ) Veivät tuosta Kärväskylän kautta ja siinä tiessä oli pahimmillaan rospuutto helevetti että sattui kipijää kun se auto pomppi kun laukkaava hevonen . No kun Putaalla lääkäri kuuli että olen syöny niitä särkylääkkeitä melekoisen määrän niin se käski hoitajien soittaa se Ambulannsi ja lähti ite siitä pitkillä askelilla . Myöhemmin selevisi että oli soittanut sinne Keskussairaalaan ja pelekäsivät jotain maksavaurioita .
Siellä oli vastaanottokomitea joka otti verikokeita jo siinä Ambulanssin kärryillä .Lääkäri sanoi mulle myöhemmin että sulle kävi hyvä tuuri ettei maksasi ole vaurioitunu . Mutta kielsi multa ijäksi Burannan !
Se Buranna toi mulle toisenkin ongelman joka teki sen ettei paska lähteny tulemaan ennen kun sitä alettiin lääkihtemmään . Sitten vihonviimein kun se tuntui että nyt se olis tulollaan , minä soitin kelloa ja sieltähän saapui kauniita hoitajia ( miksihän ne onkin aina niin nättejä ) joille kerroin että nyt pitäs päästä vessaan . Mutta nehän toi mulle semmosen pelti lautasen jonka työntivät persauksien alle ja sanoivat että siihen vain . ( eka kerta mulle ) No ei muuta kun änkäämään siihe . Ja kun sitä rupes tulemaan niin se tuntui ettei se lopu ollenkaan . Ne kysyi välillä sieltä verhon takkaa että joko on valamista johon vastasin että eijoo vielä . tää onkin vaikeampi synnytys ja tuntuu siltä että tää sikijö on kuollu kuhtuun ” haiseekin niin pirun pahalle ” Arvatkaapa naurettiinko siellä niin toiset potilaat kuin hoitajatkin ? Minusta tuli tuttu sillä kertaa niin huoneessa olevien potilaitten kuin hoitajien parissa .
Näitä hauskoja tapahtumia on minulle tapahtunu sairaala reisuila ainakin kaksi muutakin tulee mieleen !

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.

*