Hulukkosen jutut

Lentojätkän tarina !

Minä olen semmoinen kuuntelia että jos tarina vaikuttaa kiinnostavalta niin elän tavallaan sen kuullun tarinan mukana , ihan samoin kuin lukiessa kiinnostavaa kirjaa . Mulle kertoi eräs Lentojätkä Ruotsissa 60 luvulla semmoisen tarinan joka on jääny takaraivoon ijäksi . Tätä ei suositella alle 16 vuotijaille .Minä kerron sen kuin olisin itse tää Lentojätka .niin ei tartte koko ajan kirjoittaa .”että se sanoi niin ja näin ! Ja tarina alakaa !

Oli alakusyksyä lunta oli satanu nuin 10 senttiä pimijät illat ja minä lähin tuolla lapissa kävellä lampsuttelemaa uuvelle savotalle .
Oli jo iltapimijä kun näin öljytuikun valon eräästä mökkipahasesta , Aattelin että mään sinne josko saisin siellä olla yötä . No mänin sisälle , siellä oli semmonen ehkä 35 vuotias nainen joka näytti olovan viimesillään tiineenä . Se sanoi ukon olovan savotalla , ja että käy kotona voa pyhänseutuna . Lupasi se minun olla yötä !
No myö laitauvuttiin siinä makkuullee , se naine mäni sänkyysä ja minä uuin etteen lattialle . Mutta eikö se nainen alakanu punertamaan sitä sikramoa heti kohta kun olin peässy unneen . Minä oo ollu semmosissa tilanteissa , Minä kyselin että mitä minun pittää tehä ? No se sano että rakenna hellaan tulet ja pistä kattilaan vettä kiehumaan . Sitten se pyyti että ota tuosta ulukoa vesikelekka ja lähe hakemaan yhestä talosta lapsen peästäjä .
Seon vanha mummu ja huono jalakanen , se pittää vettää sillä kelekalla.ja se assuu parinkilometrin peässä . Sano vielä että mää tuota jokivartta pitkin siitä männöö semmonen kinttupoloku , ja on suorempikin männä vihmoa kun tuon tien kautta . Minähän läksin juosta vouhkasemmaan . Onneksi oli kuutamo että näin polun ihan kohtuuvella , ja se mummukin asui ihan sen joentörmällä . Mummua autoin ryysyjen peällepanossa , ja istutin sen kelekkaan . Ja hypylällä takasin . Vähän matkoa mäni kaikki ihan hyvin , Mutta enkö minä perkele kompastunu johonkin juurakkoon ja lentäny turvalleen , se kelekka karkasi käsistä ja mäni mumuineen sinne jokkeen .
Enhä minä niitä sieltä pystyny onkimaan , kun jokikin oli vielä sula !
Oisin lähteny siitä paikasta lomsimaan savottoa kohti , mutta kun reppu ja työvehkeet jäi sinne mökkiin .
Ei auttanu muu kun männä niitä hakemaan . Mietin mitä minä sanon sille naiselle ? Kun peäsin tuppaan niin sieltähän kuulu lapsen parkuminen , ja kaikki oli männy hyvin . Minä kerroin keksimäni hätävalleen , että se lapsen peästäjä oli niin huonossa kunnossa ettei se peässy lähtemään .
Se nainen kapaloi sen sikramon ja laittoi semmoseen pärevakkaan siihen minun makkauksen viereen .Ruvettiin siinä unta höynäämään !
Jossain vaiheessa minä näin semmosta unta että kissa mäni siihen pärevakkaan ja kävi maaten sen lapsen suun peälle ja tietennii aatelin että se sikramohan tukehtuu .Sieppasin halon ja löin sitä kissaa ! Heräsin siihen että olin polovillaan siinä lattialla pärevakan vieressä halako käessä . Olin lyöny sen sikramon hengiltä ! Sillon minä keräsin kampeeni ja läksin .

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.

*