Hulukkosen jutut

Lapsuuden joulujuhla !

Eilen ja tännään on ollu täällä ilimotuksia tai paremminkin kerrottu että eri kouluilla on ollu koululaisten joulujuhlia . Niistäpä tuli mieleeni eräs oma kokema joulujuhla noin 60 vuotta sitten .
Joulua valmisteltiin hyvissä ajoin ennen päätapahtumaa . Harjoiteltiin näytelmiä ,lauluja ym . Silloin piti meijän oppilaitten tuuva joku joululahja joka maksoi 50 penniä niihin ei saanu kirjoittaa nimeä kelle se lahja on vaan sen kirjoitti opettaja . Ja kun jokainen toi lahjan niin jokainen sen myös sai , siihen aikaan saimme myös pullan joka oli nätissä valkoisessa paperipussissa jossa oli joko tontun tai joulupukin kuva . Ite en muista minkälaisen lahjan ostin ? Sen muistan mitä serkkupoika oli ostanu kuin eilisen päivän . Se oli semmonen karamellipussi jossa oli paperipäälisiä karamelliä sisälsi mm ,ssa kis kis makkeisia niitä taitaa olla vieläkin .
Serkkupoika aukaisi sen karkkipussin ulkona ja otti sieltä karamellin ja antoi yhen kaverilleen , väänti pussin suun kiinni ja vei sen pukin konttiin joka oli semmonen pärevakka . Se jäi minua harmittamaan ettei se antanu mulle !
Niinpä minä mänin seuraavan välitunnin aikana tonkimaan sitä pukin konttia että otan siitä pussista yhen karkin . Eikö silloin tullu luokanvalvojat siihen luokkaan , ja niin käry kävi Olaville ! Tietenkin nää tytöt kertoi opettajalle että Olavi varasti pukin kontista ! Seraavalla välitunnilla opettaja pyysi minut kuulusteluihin , ja kun en sieltä kerenny mitään varastaa niin en myöntänykkään enkä kertonu sitäkään että siellä on se avattu karkki pussi !
Tää opettaja menetti hermonsa täyvelisesti , se sieppasi minua rinnuksista ja nosti semmosta pönttö uunia vasten ja löi nyrkillä turpiin , laittoi minut kotija ja sanoi etten saa tulla joulujuhliin !
No minä mänin kotija poski turvoksissa ja silimä rupes olemaan ummessa .
Siellä alakoi uusi kuulustelu jonka suoritti ensin Äiti sitten illalla Isä kun oli töistä tullu .Minä kerroin sen saman kuin olin kertonu opettajalle !
Lopputulema oli että kumpi lähtee sinne koululle selevittämään asijaa ? Isä kieltäytyi lähtemästä sanoi että siellä tapahtuu hirveitä jos minä lähen !
Joten Äiti lähti ja otti minut mukaan ostettiin männessä Ossuuskaupasta irto lakritsia iso paperipussi . Jumalauta että minä pelekäsin mitä tapahtuu ?
Äiti huuti kun palosireeni ja sanoi että miestä ensin pittää tutkia ja sitten vasta hutkia ! Minä sain luvan tulla joulujuhlaan ja sai siellä kolome lahjaa ! pullapussin ne äidini viemät lakritsit ja sen ostetun lahjan. Siitä avatusta karkkipussista en kertonu kellekkään ? No jos oisin kertonu niin oisin saanu vielä serkkupojalta selekään ! Olihan se minua isompi ja muutenkin lauman johtaja !!!! Ett semmoinen joulu !!!!!!!

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.

*