Hulukkosen jutut

Mehtätöitä Kolokun kämpällä !

Nassuttelin syyvä iltaseksi tappaiskeiton ! Olipa pirukseenkin hyvvääää ! mansikka lakkasoppaa päälle , Kyllä minä taas hommiseen jaksan sitä lammaa oottaa !
Saara kaipaili eilen muisteloita koskien Kolkunkämppää . Itse siitä savotasta en muista juurikaan , mutta se tilanne ja ne yönsuvut sekä aika monta vanhaa Kunpumäkistä miestä on jääny mieleen. Ensin kämpästä senverran että se on rakennettu 1938 Siellä on ollu sota aikana Venäläisiä sotavankia samaan aikaan niitä on ollu myös Vanhassapuralassa Kuorikoskella . Niillä vangeilla on rakenetettu sitä ns kapulasiltaa niille vetelille soille joita myöten Kolkkulaiset kulki Viitasaarelle.
Minä en muista vuosilukua milloin siellä olin . Sen muistan että oli kesä ja meitä koltiaisia oli minun lisäksi serkkupoika Pasasen Seppo ja Haminasta poika jonka nimeä en muista . Keittäjänä siellä oli Kumpulaisen Toivon vaimo olikohan Hilja tai Hilda ja hänen apulaisena oli hänen tytär Ritva joka oli minun ikäinen . Ruokaa sai ostaa Elämänluukusta , jotkut osti toiset käristi kaminan päällä toiset oli tehnyt nuotion ulos jossa keitteli mitä miloinkin ja tietenkin kahvin keittivät ulkona sitäkin sai ostaa siitä luukusta . Kyllä minä pelekäsin sitä ensimmäistä yötä ja niitä karskia rumija ukkoja mutta ihan turhaan nehän tavallaan suojeli meitä poikia.
Isä ja vanhempi veljeni kulki kotona yötä kun oli vain kaksi polkupyörää , myös kuorikoskelaiset kulki kotoa jaloin siellä savotassa .
Koitan muistella niitä ukkoja keitä siellä oli . Hiekka.ahon Aapeli , Haminan Matti Kumpulaisen Toivo killi Eemi eli Eemil Niskanen , Matilais Kalle Matilais Heikki , Varis Eemi , Iijalaisia Kaljakavulta en muista nimiä ? Termän Pauli Nyt en muista enempää . Tätä olisi voinu jatkaa pitempäänkin mutta liekkö tarpeen näillä sivuilla ?
Öitä !!

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.

*