Hulukkosen jutut

Ei tullu akasta kun puuronkeittäjä !

Noniin nyt on syöty illalinen, vai pitäisikö sanoa Lounas hienosti, ja katsottu Sydämmen asijalla. Jote voi ryhtyä katsomaan että mitä tässä seurakunnassa tapahtuu.
Tuossa lounastaissani tuli mieleen se eilinen Mari Waalin kattaus. Ei minulla ollu poron lihoja eikä viinejä,oli pottuja hirvipaistia nokare porkkanalootaa ja kaulan kostukkeena kevytmaitoa, että sillä sitä on pärjättävä ja onhan se niinkii että, kukin syököön tulojensa mukaan.

Tuli mulle yksi juttu mieleen siitä Marin poronlihasta. Siitä on kauan aikaa kun tämä tapahtui joskus 70 luvulla. EX vaimoni veli tuolta Kemistä kulki usein syksyisin poronerottelu paikalla ja toi sieltä tullessaan poronlihaa. Kertoi että siellä saattaa joskus mennä viikko tai kaksikin,riippuu siitä kui paljon on viinaa, on käyny niinki että on soitettu Taksi ja haettu Rovaniemestä lisääkin. Asuneet jossain porokämpässä jossa oli pidetty lystiä, välillä käyneet lyömässä kirveelä jäisestä poronruhosta palan joita oli ollu traktorin peräkärry täynnä ja grillanneet lihaa ja taas juoneet.
Nyt tuloo se paras kohta. Reksa oli taas kerran tullut poronerottelu reissultaan kotijo ja tuonu koko ruhon tullessaan palotellu ruhon ja sanonut vaimolleen että pistä lihat pusseihin ja pakkaseen. Käskenyt myös että laita poroa huommenna illaliseksi kun tuun töistä. No emo teki niin ku oli käsketty, mutta pöydästä puuttu se osa porosta mitä poromiehet pitävät herkkuna eli se kohata porosta joka on niskassa tai etulapojen päällä oleva tali jööti , en kirveelläkään muista mikä on sen osan nimi olen sen kyllä kuullu mutta kun ei niin ei. Kuitenkin se oli puuttunut pöydästä. Jota Reksa oli kaivannu ja kysyny emolta että mihin sinä sen pistit emäntä oli tietämätön sen arvosta ja oli heittäny sen roskien joukkoon. Silloin oli Reksa menettäny hermonsa ja satatanu vaimoa kun turjanlappalainen
eikä ollu säästelly kirosanoja, lopuksi oli sanonu että ei perkele sinusta tullu kun kaurapuuron keittäjä.
Ei se tähän päättynyt. Seuraavan päivän iltana kun Reksa oli tullu töistä oli ollu pöytä katettu vain yhdelle Pöydässä normaalit värmeet mutta lämmin ruoka oli kaurapuuroa.Reksa aikansa sitä kattellu ja kysyny että mitä helevettä se tämä tarkoittaa, johon emo oli virkanut että keittäjä ei ossa tehä kun kaurapuuroa…..

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.

*