Hanna Määttä

Viikonlopun herkkuhetkiin!

Suklaan ystävät o-hoi! Tummaa suklaata yhdistettynä pehmeään appelsiini rahkaan, voiko olla parempaa. Jos ei ihan näin tumman suklaan ystävä ole, niin voit korvata puolet suklaasta maitosuklaalla. Helppo tehdä ja kakku kannattaa tehdä pari päivää ennen tarjoilua. Näin kakku on parhammillaan, on kerennyt tekeytyä. Säilytä peitettynä jääkaapissa. ( valio.fi/reseptit )
Valmistusaineet 14 annosta
175 g  voita
150 g taloussuklaata
2 ½ dl Valio Hedelmätarha® appelsiinitäysmehua
4 dl sokeria
1 prk (200 g)  maustettua rahkaa appelsiini
2 munaa
4 dl vehnäjauhoja
1 rkl (= 3 tl) leivinjauhetta
Vuokaan
1 rkl voita
1 rkl kaakaojauhetta
Kuorrutus ja koristelu
100 g taloussuklaata
3 rkl Valio Hedelmätarha® appelsiinitäysmehua
1 tl voita
koristeita
Sulata voi ja paloiteltu suklaa kattilassa. Nosta liedeltä. Lisää joukkoon mehu.
Lisää sokeri, rahka ja munat. Sekoita.
Lisää joukkoon vehnäjauho-leivinjauheseos. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
Kaada taikina voideltuun ja kaakaolla jauhotettuun kakkuvuokaan (Ø 23 cm).
Kypsennä uunin alatasolla 175 asteessa n. 1 h. Jos kakku on tikulta keskeltä koettaessa vielä hyvin kostea, pidennä paistoaikaa.
Anna kakun jäähtyä hieman ennen kumoamista.
Kuorrutus ja koristelu
Kuumenna suklaa, mehu ja voi kattilassa alhaisella lämmöllä samalla sekoitellen, kunnes tasaista. Jäähdytä hieman. Kaada kuorrutus tasaisesti kakun päälle. Tasoita tarvittaessa.
Koristele. Jos koristelet kakun makeisilla tai murennettu suklaavohvelilla, kannattaa ne asetella kakkuun kuorrutteen ollessa vielä hieman pehmeää.
 
suklaakakku

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.

*