Hanna Määttä

Tee se itse pääsiäismunat

Mignoni tyyliset suklaamunat. Näpertelijän unelma. Täytä mieli suklaalla ja koristele kuori vesiväreillä. Tarvitset vain munia ja suklaata. Nämä raaka-aineet yleensä löytyvätkin jo valmiina omasta ruokakaapista.
3 munaa
300 g suklaata ( tummaa, vaaleaa, maitosuklaata )
 
Kuumenna uuni 150 asteeseen. Koputtele lusikalla nuppineula tai parsinneula kananmunan alapinnasta läpi. Tee useampi reikä lähelle toisiaan ja suurenna reikää varovasti. Halkaisijaltaan 0,5-1 cm kokoiseksi.
Riko keltuainen munan sisältä neulalla tai coctailtikkua apuna käyttäen. Valuta muna kulhoon. Huuhtele kuori useita kertoja vedellä ja nosta uuninpellille. Kuivata munia uunissa 10 min. Sulata suklaa vesihauteessa pursotin pussissa. Tee reikä pussiin ja pursota kuorien sisälle. Anna suklaan jähmettyä 2 h jääkaapissa.
Koristele fiiliksen mukaan. ( Maku )
 
muna2
muna
 
 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.

*