Hanna Määttä

Täyteainehoidot ja niihin liittyvät myytit

Pääsin täyteainehoitojen maailman syöveriin tutustumaan Annenina Vilkmanin johdolla. Mitä se on ja mitä siellä tapahtuu? Miksi hoitoja otetaan?
 

Täyteaine

Revital Volume on uuden sukupolven täyteaine, jossa on käytetty bioteknisesti valmistettua ristisidottua hyaluronihappoa. Tuotteelle on myönnetty myös laatutodistus ja CE-merkki.
Hyaluronihappo on suurimolekyylinen mukopolysakkaridi eli glykosaminoglykaani. Se koostuu glykosidisidoksin toisiinsa liittyneistä D-glukuronihapon ja N-asetyyliglukosamiinin muodostamista disakkaridiyksiköistä. Sitä esiintyy lähes kaikissa kudoksissa, joissa sillä on tärkeä rooli kudosten toiminnalle.
Hyaluronaani imee vettä itseensä, minkä vuoksi se on suosittu raaka-aine ihonhoitotuotteissa ja ryppyihin pistettävissä täyteaineissa. Ihmisessä on noin 15 grammaa hyaluronaania, josta noin kolmannes kehittyy uudelleen joka päivä.
 

Toimenpide

Keskustelin tulevasta toimenpiteestä Vilkmanin kanssa. Hän kertoi tarkasti mitä tulee tapahtumaan ja miten hoidetaan kotona. Sain puudutusainetta hoidettavalle alueelle, joka lieventää kipua, ei poista, mutta lieventää. Toimenpiteessä Vilkman pistää täyteaineen tarkasti suunniteltuihin kohtiin. Tulos on näkyvissä välittömästi. Hän kysyi monesti; Vieläkö kestät? Hän huolehtii hengityksesi kulusta ja hyvinvoinnista toimenpiteen aikana. Hänellä on aivan huikeita juttuja ja vaikea oli olla nauramatta paikoillaan.
Toimenpiteen vaikutus kestää henkilöstä riippuen 4-6 kk.
 

Toimenpiteen jälkeen

Täyteainehoidon jälkeen hoidetulla alueella saattaa esiintyä seuraavia ohimeneviä vaikutuksia.

  • punoitusta
  • kihelmöintiä
  • kutinaa
  • mustelmia
  • turvotusta

Itselläni turposi todella paljon ja oli mustelmia huulissa. Vielä neljäntenä päivänä hoidosta oli pieni mustelma jäljellä.

Hoidettuun alueeseen ei saa koskea seuraavan 8 h tunnin aikana. Alueella ei saa käyttää mitään ennen hoitoja käytettyjä voiteita, rasvoja, juomapulloa, infektioriskin vuoksi. Käytä uutta ja puhdasta juomapulloa ja rasvoja. Syödä ja juoda voi normaalisti, mutta älä juo kuumaa kahvia heti toimenpiteen jälkeen.
 
Seuraavana päivänä voi hoidettua aluetta jo kevyesti meikata, mutta vältä luonnonkosmetiikan käyttöä seuraavan viikon ajan. Jos otat hoidon ennen lomareissua, muista rasvata huulia aurinkosuojalla varustetulla huulirasvalla, jottei huulet pala auringossa.
Älä altista käsiteltyä aluetta liialliselle kuumuudelle/kylmyydelle. Solarium ja sauna ovat kiellettyjä ensimmäisten kolmen päivän aikana.
Mikäli käsitellyllä alueella tuntuu patteja/möykkyjä, niitä ei saa painella eikä hieroa. Niiden koskeminen saattaa nopeuttaa aineen häviämistä. Patit ja möykyt häviävät itsestään ajan kuluessa.
 

Tupakointi ja alkoholi

Tupakointia tulisi välttää seuraavien kolmen vuorokauden ajan. Alkoholin käyttöä ei suositella seuraavan viikon aikana, turvotuksien ja mustelmien ehkäisemiseksi.
 

Kivun hoito

Jos tunnet kipua käsitellyllä alueella voit ottaa Paracetamol tabletin ( Panadol, Paraceon, Paramax). Tulehduskipulääkkeitä kuten Burana, Ibumax, ei saa ottaa seuraavan viikon aikana, sillä ne voivat lisätä mustelmien sekä verenvuodon lisäämistä pistoskohdissa.
Mikäli käsitelty alue turpoaa kovin, voit ottaa yhden antihistamiini tabletin ( Heinix, Histec ).

 

Kuka ja miksi

Kuka hoitoihin menee, eikö se nyt ole jo liioittelua? Turhan päiväistä humpuukia? Mikä pissis sä olet? Kaikissa asioissa on aina kaksi ääripäätä, myös myyttejä, dramasoituja kertomuksia, joilla ei ole totuuden kanssa mitään tekemistä. Toiset pysyvät järjen rajoilla toisilla asiat vaan karkaa käsistä.
Otetaas esimerkki. Asiakas 1: hänellä ei ole koskaan ollut ”kunnollisia” huulia, vain pienet viirut joita ei voi edes meikata. Tai jos meikkaa huulimeikillä saa sen levittää yli huulten rajojen. Hän tulee konsultaatioon ja pyytää pientä apua. Olisi mukava joskus saada itselleen huulet, jotka ovat luonnollisen näköiset. Pientä arjen luksusta. Mikäs siinä. Pienellä buustilla saadaan paljon aikaan. Hyvä mieli. Toimenpide voi olla suuri asia hänen kaltaiselleen asiakkaalle. Asiakas 2: Häneen on pumpattu täytettä niin, että sitä jo korvista asti tursuaa ja vielä haluaa lisää, kun nää huulet on niin pienet!! Joillakin katoaa suhteellisuuden taju, Tukiainen, näissä asioissa. Siinä vaiheessa ammattilainen sanoo, että nyt en laita sitä enää. Vikman on antanut porttikiellon asiakkaalle, koska hänellä ei ollut hoidon tarvetta ja sitä täytettä oli laitettu jo niin paljon. Hän näki, ettei toimenpiteestä olisi asiakkaalle enää mitään hyötyä. Rahat vain menisivät hukkaan.
Vikman huomauttaa, ettei hänkään mahdottomuuksiin pysty. Jos asiakas tulee Angelina Jolien kuvan kanssa ja pyytää samanlaiset huulet, kun lähtötilanne on asiakkaalla, ettei juuri ole huulia lainkaan, silloin täytyy ammattilaisen kertoa, ettei tämä onnistu. Hyvä pointti on myös se, että tehdään juuri sinun kasvoihin sopivat luonnolliset huulet, ei matkita tai jäljitellä muita. Pientä fiksausta, ei mennä liiallisuuksiin, se sallittakoon meille pientä luksusta haluaville. Ja kaikille mielensä pahoittajille tiedoksi, se on jokaisen oma valinta mihin toimenpiteisiin ryhtyy. Jokainen voi jättää oman mielipiteensä omaksi tiedokseen.
 
Oma valinta, joo, mutta päävastuu on aina tekijällä. Ota selvää mistä ja keneltä otat hoidon. Onko hän koulutettu, kouluttamaton, mistä tuotteet tulevat, netistä, vai oikealta lääketehtaalta. Jos hinta on mielestäsi liian halpa tai kaikki tuntuu liian hyvältä ollakseen totta, luvataan, että näytät Angelinalta, niin silloin luultavasti sinne ei kannata mennä. Ota asioista selvää, mieti ja pohdi.
 

Tässä kuvassa on minun huulet ennen ja jälkeen käsittelyn. Minulla on hyvin pienet huulet ja yhdessä mietimme mitä niille voisimme tehdä. Pientä fiksausta, jotta huulten reunat eivät painuisi niin alas. Mitään suuria muutoksia ei näin pieniin huuliin ensimmäisellä kerralla saakkaan, eikä se ole tarkoituskaan.
 

TMI Annenina Vilkman

Vilkman on 58-vuotias sairaanhoitaja ja täyteainekouluttaja (Beauty Aesthetic Finland), Psykiatrian- ja päihdetyön erikoissairaanhoitaja, joskin viimeiset 9 vuotta hän on toiminut somaattisen terveydenhuollon puolella. Vilkman toimii myös sairaanhoitajana Helsingin kaupungilla.
-Lapsia minulla on 4 tytärtä ja toimin mummina seitsemälle lapsenlapselle, kertoo Vilkman.
Omasta jaksamisestaan Vilkman huolehtii kuntosalin ja uimisen parissa. Hän on huikea tyyppi. Nauroin välillä vedet silmissä, kun kuuntelin hänen juttujaan. Hänen kanssaan on mukava keskustella ja enkä meinannut poiskaan päästä, kun juttumme vain jatkui. Olen todella tyytyväinen hänen kättensä jälkeen. Koko prosessi sujui rennosti ja huumorilla höystettynä. On ilo tehdä hänen kanssaan yhteistyötä.
 

Koulutukset esteettiseen kauneudenhoitoon:

2014 mesolankahoidot
2015 täyteainehoidot, biorevitalisaatiohoidot ja skinbooster-hoidot.
2016 hän aloitti täyteaine-, biorevitalisaatio-ja mesolankakouluttajana maahantuojan Beauty Aesthetic Finland- tiloissa, heidän tuotteilleen.
 

Miksi nämä tuotteet kaikkien tuotteiden joukosta:

Revitajal Volume on uuden sukupolven täyteaine, jossa on käytetty bioteknisesti valmistettua ristisidottua hyaluronihappoa, eikä sisällä käytännössä lainkaan endotoksiineja tai muita toksisia aineita.
Revitajal – tuotelinja on italialaisen tutkimustyön suunnittelun tulos. Tuotteet on kehitetty ja valmistettu kokonaan Italiassa lääketieteellisten standardien mukaisesti.
 
Tuotteille on myönnetty myös laatutodistus ja CE -merkki 0373. Revitajal tuotteet ovat saavuttaneet suuren suosion turvallisuutensa ja tehokkuutensa ansiosta. Tuotteille on myös myönnetty Suomen lippu-arvonimi.
Vilkman tarjoaa palveluitaan Helsingissä, Espoossa, Lahdessa ja Jyväskylässä aina tarpeen mukaan.
 
Kuva; Annenina Vilkman
 

Yhteystiedot

www.facebook.com/mesolangat
www.instagram.com/tmianneninavilkman
ajanvaraus ja hinnasto löytyvät : www.timma.fi/tmianneninavilkman
puh:040 936 3396
e-mail: annenina.vilkman@gmail.com
 

Hymyhuulet!
 
 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.

*