Hanna Määttä

Sitruuna-lakritsi kuppikakut

Legendaarinen makuyhdistelmä sitruuna-lakritsi nyt kuppikakkuna. Ihanan raikas maku.
kuppiakkau
 
Sitruunakuppikakut noin 15 kpl
100 g margariinia tai voita
1,5 dl sokeria
3 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
n, 0,5 dl sitruunamehua
 
 
 
Laita uuni lämpenemään 200 asteiseksi. Vatkaa margariini / voi ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa kananmunien rakenne toisessa kulhossa Lisää kananmunat vaahtoon ohuena nauhana kokoajan sekoittaen. Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe ja vanilliinisokeri ja lisää puolet seoksesta taikinaan. Lisää sitruunamehu ja lisää joukkoon loput jauhoseoksesta. Annostele taikina muffini vuokiin jätä kohoamis varaa, Paista uunin keski tasossa n.14 min.
 
Kuorrutus
50 g voita ( 100 g )
400 g sitruunatuorejuustoa
4 dl tomusokeria
lakritsikastiketta
Vatkaa 50 g pehmeää voita ja 400 g sitruunatuorejuustoa keskenään. Lisää 4 dl tomusokeria ja sekoita tasaiseksi.
50 g:sta voita tulee hieman löysähkö kuorrute, jos haluaa kovemman kuorrutteen voi laittaa 100 g voita.
Koverra pieni kolo kuppikakkuun keskelle ja valuta sinne lakritsikastiketta. Pursota kuorrutus pinnalle. Koristele lakritsimakeisilla ja kastikkeella.
 
kuppiakku2

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.

*