Hanna Määttä

Raikas mansikka-juustokakku

Mansikka-juustokakussa maistuu kesä. Mansikat ja sitruunamelissa tuovat raikkautta ja kesän tuntua. Kakku on hyvä valmistaa päivää ennen tarjoilua. Kakun hyytyminen vie aikaan. Hieman työläs ja aikaa vievä kakku, mutta on todellakin sen arvoinen. Gluteenittoman saa käyttämällä gluteenittomia keksejä tai pähkinöitä pohjan valmistuksessa.
Pohja:

  • 200g Digestive-keksejä murskattuna
  • 70g voita sulatettuna

 
Täyte:

  • 4 dl kermaa
  • 400g Philadelphia maustamaton tuorejuustoa
  • 3 dl tuoreita mansikoita kuutioituna
  • 2 dl makeuttamatonta mansikkasurvosta , Bonne
  • 2 dl sokeria
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 8 liivatelehteä
  • 3 rkl  vettä

 
Kakunpäälle

  • tuoreita mansikoita siivutettuna
  • 2 dl Grandi mansikkamehu
  • 2 liivatelehteä
  • sitruunamelissaa

 
Laita rengasvuoan (ø n. 30cm) irtopohjan päälle leivinpaperi ja kiristä reunat niin, että ylimääräinen leivinpaperi tulee pohjan ja reunan välistä ulos.
Leikkaa ylimääräinen leivinpaperi pois.
 
Murskaa keksit ja sulata voi.
Painele keksin murut vuoan pohjalle ja laita kylmään jähmettymään hetkeksi.
Tee täyte:
Vatkaa kerma vaahdoksi.
Lisää joukkoon tuorejuusto sekoitellen.
Lisää sokeri, vanilja ja sitruunamehu ja mansikkakuutiot.
Jaa täyte kahteen eri astiaan niin, että toiseen tulee täytetä hieman vähemmän ja sekoita siihen mansikkasurvos. Laita punaisempi mansikkasurvostäyte jääkaappiin odottelemaan
 
Liota 4 liivatelehteä kylmässä vedessä.
Puristele liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois.
Kiehauta vesitilkka, ota pois liedeltä, sulata liivatelehdet joukkoon ja sekoita hyvin.
Kaada liivateseos ohuena nauhana vaaleamman täytteen joukkoon kokoajan hyvin sekoittaen.
Kaada täyte pohjan päälle ja kopauta vuokaa muutaman kerran pöytää vasten, jotta täyte leviää tasaisesti ympäri vuokaa ja reunan ja täyteen väliin ei jää koloja.
Laita kakku jääkaappiin hyytymään ainakin puoleksi tunniksi.
 
Kun ensimmäinen kerros on hyytynyt,  lisää taas 4 liivatelehteä tummempaan täytteeseen ja kaada vuokaan vaaleamman kerroksen päälle.
Laita kakku takaisin jääkaappiin hyytymään noin puoleksi tunniksi.
 
Tee päällimmäinen kerros:
Viipaloi mansikoita kakun päälle ja lisää sitruunamelissaa haluamalla tavalla.
Liota liivatelehtiä hetki kylmässä vedessä ja puristele niistä ylimääräiset vedet pois.
Sulata liivatteet tilkkaan kuumaa mansikkamehua ja kaada ohuena nauhana lopun mansikkamehun joukkoon kokoajan sekoittaen.
Kaada mehu mansikkasiivujen päälle.
Laita kakku takaisin kylmään ja anna hyytyä vielä nelisen tuntia, mieluummin seuraavaan päivään.
 
Irrota vuoan reuna varovasti kakusta.
 
mansikkka

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.

*