Tarjoa synttärikakkuna, lastenjuhlissa tai kahvipöydän herkkuna. Vaikkapa Vappuna munkkien kaverina kahvipöytään. Popcornin ystäville. Tumman suklaan voi korvata maitosuklaalla. Koristeena käy pelkkä popcorn tai valkosuklaaraidat ja nonparellit.
Tästä riittää 12-15 henkilölle. Ja on hyvää!
Pohja ja kansi
75 g voita
200 g taloussuklaata
2 l (90 g) popcornia , kevyesti suolattuja
Täyte
5 liivatelehteä
1 dl maitoa
2 prk (à 200 g) suklaa tuorejuustoa
½ dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
1 prk (3,3 dl) kuohukermaa
Valmistusohje
Pohja ja kansi
- Kuumenna voi isossa kattilassa ja sulata joukkoon paloiteltu suklaa. Nosta levyltä.
- Sekoita joukkoon popcornit.
- Laita leivinpaperi isolle lautaselle tai leikkuulaudalle. Nosta päälle irtopohjavuoan reunaosa (n. Ø 23 cm).
- Levitä n. 2/3 popcorneista pohjalle.
- Levitä loput popcornit ilmavasti irtopohjavuoan pyöreän pohjan päälle – näin saat helposti sopivan kokoisen kannen kakullesi. Siirrä jääkaappiin.
Täyte
- Laita liivatteet kylmään veteen.
- Sekoita tuorejuusto, 1/2 dl maitoa, sokeri ja vaniljasokeri isossa kulhossa. Vaahdota kerma.
- Kuumenna 1/2 dl maitoa kiehuvan kuumaksi esim. kahvikupissa mikrossa. Sulata joukkoon valutetut liivatteet.
- Valuta liivateseos tuorejuuston joukkoon ohuena nauhana samalla sekoittaen.
- Nostele joukkoon kermavaahto.
- Kaada täyte popcorn-pohjan päälle vuokaan. Hyydytä väh. 4 h jääkaapissa.
- Irrota kakku lastalla tai veitsellä irtopohjavuoan reunoista. Aseta popcorn-kansi kakun päälle tai murra levystä palasia kakun pinnalle. Siirrä kakku tarjoilulautaselle noin vartti ennen tarjoilua. ( Valio )