Hanna Määttä

Popcorn-suklaakakku

Tarjoa synttärikakkuna, lastenjuhlissa tai kahvipöydän herkkuna. Vaikkapa Vappuna munkkien kaverina kahvipöytään. Popcornin ystäville. Tumman suklaan voi korvata maitosuklaalla. Koristeena käy pelkkä popcorn tai valkosuklaaraidat ja nonparellit.
Tästä riittää 12-15 henkilölle. Ja on hyvää!
Pohja ja kansi
75  g              voita
200  g            taloussuklaata
2  l  (90 g)     popcornia , kevyesti suolattuja
Täyte
5                    liivatelehteä
1  dl               maitoa
2  prk  (à 200 g) suklaa tuorejuustoa
½  dl              sokeria
1  rkl             vaniljasokeria
1  prk  (3,3 dl)  kuohukermaa
 
Valmistusohje
Pohja ja kansi

  • Kuumenna voi isossa kattilassa ja sulata joukkoon paloiteltu suklaa. Nosta levyltä.
  • Sekoita joukkoon popcornit.
  • Laita leivinpaperi isolle lautaselle tai leikkuulaudalle. Nosta päälle irtopohjavuoan reunaosa (n. Ø 23 cm).
  • Levitä n. 2/3 popcorneista pohjalle.
  • Levitä loput popcornit ilmavasti irtopohjavuoan pyöreän pohjan päälle – näin saat helposti sopivan kokoisen kannen kakullesi. Siirrä jääkaappiin.

Täyte

  • Laita liivatteet kylmään veteen.
  • Sekoita tuorejuusto, 1/2 dl maitoa, sokeri ja vaniljasokeri isossa kulhossa. Vaahdota kerma.
  • Kuumenna 1/2 dl maitoa kiehuvan kuumaksi esim. kahvikupissa mikrossa. Sulata joukkoon valutetut liivatteet.
  • Valuta liivateseos tuorejuuston joukkoon ohuena nauhana samalla sekoittaen.
  • Nostele joukkoon kermavaahto.
  • Kaada täyte popcorn-pohjan päälle vuokaan. Hyydytä väh. 4 h jääkaapissa.
  • Irrota kakku lastalla tai veitsellä irtopohjavuoan reunoista. Aseta popcorn-kansi kakun päälle tai murra levystä palasia kakun pinnalle. Siirrä kakku tarjoilulautaselle noin vartti ennen tarjoilua. ( Valio )

popcorn

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.

*