Hanna Määttä

Nuoruusiän kivuista diagnoosi vasta aikuisiällä

Espoolainen It alalla työskentelevä Anu, 48, on löytänyt helpotuksen Blue Bear-migreeniklinikalta. Hän saa hoitoa myös niska- ja hartiakipuihin. Hän on todennut itsehoitomenetelmät toimiviksi.
Neurologi diagnosoi Anulle migreenin vasta vajaa vuosi sitten ja samalla hänelle määrättiin kohtauslääkkeet. Anu ehti kärsiät kivuista jo 20-vuotiaasta saakka. Anun kipuja hoidettiin vuosikausia jännityspäänsärkynä, oireet kun eivät täyttäneet ns. klassisen migreenin määritelmää. Anu ehti käydä vuosien ajan fysioterapeuteilla ja hierojilla ennen Blue Bear -migreeniklinikalle tulemista.
Hänen migreeniin liittyy pahoinvointia ja kuvottavaa oloa, joka on lieventynyt iän myötä. Migreeni laukeaa helposti pitkän työviikon päätteeksi.
Jos kipua en saa haltuun nopeasti, migreenikohtaus kestää 3-4 päivää, Anu kertoo. Juuri tätä 3-4 päivän koitosta pyritään välttämään migreeniklinikan hoidoilla ja itsehoitomenetelmillä.
Apu kipuihin löytyi somesta
Anu huomasi facebookin uutisvirrassa Blue Bearin lääkkeettömän hoidon mainoksen. Hän kiinnostui välittömästi mitä tuo lääkkeetön hoito voi olla. Anu ottikin yhteyttä klinikalle alkuvuodesta 2017.
Mäkelän tarjoamat palvelut olivat positiivinen yllätys, Anu kiittelee, lääkärit tarjoavat vain lääkkeitä eikä muita hoitoja. Suosittelen kivuista kärsiviä ihmisiä menemään Blue Bear -migreeniklinikalle.
Apuna Anulla on myös itsehoitomenetelmät; kylmä hoito ja hermoston rauhoittaminen Mäkelän oppien mukaisesti. Ensiapu on hyvin tärkeää antaa, jotta kohtaus ei saa valtaa kehossa, hallitaan migreeniä.
Kehon ja mielen hoito
Migreenikohtaukset kestävät pahimmillaan 3-4 päivää. Kipu on ollut vahvuudeltaan keskiluokkaa.
Jos kipua asteikolla vertaan niin se on 6-7, 10 kipuna pidän synnytystä, Anu naurahtaa.
Ennen hoitojen alkamista kohtauksia oli tullut noin kerran kuukaudessa ja lääkettä hän oli joutunut ottamaan muutaman kerran puolen vuoden aikana. Hoidon aloittamisen jälkeen pahempia kohtauksia on ollut vain kaksi. Hoidoista on ollut suuri apu. Anu on hoitojen aikana oppinut kuuntelemaan omaa kehoa. Hän tietää milloin täytyy hieman jarrutella menoa, rauhoittua.
Jo ensimmäinen hoitokerta auttoi, olin nirvanassa, Anu kertoo. Hän on saanut manuaalista migreenihoitoa ja apua myös niska- hartia seudulle, jotka rasittuvat hänen työssään. Anu kertookin, ettei pelkkä liikunta auta, 12 tunnin työpäivät rasittavat kehoa rankasti. Mäkelä onkin kertonut Anulle, kuinka tärkeää on tauottaa työpäivät ja muistaa ergonomia työtä tehdessään.
Työpaikallani on hyvä työergonomia, mutta asiakaskäynneillä työskentelen läppärillä, jonka takia niskat ja hartiat rasittuvat entistä enemmän, Anu toteaa.
Keho protestoi pitkiä päiviä ja istumatyötä kohtaan. Anun migreeni laukeaakin yleisesti viikonloppuisin ja yöllä. Keho rentoutuu rankan viikon jälkeen ja purkaa rasitusta migreenin kautta.
Olen pikkasen varpaillani migreenin kanssa koko ajan, tarkkailen kehoani, Anu kertoo. Migreenin takia sairauspoissaoloja ei liiemmin ole tullut. Työkaveritkin ovat yllättyneet kuinka kova migreenikohtaus voi olla. Anun siskolla on myös migreeni taustaa, joten ymmärrystä löytyy lähipiiristä. Arkeen migreeni ei juurikaan enää vaikuta.
Anu suosittelee lämpimästi ja on kokenut itsehoitomenetelmät toimiviksi.
Älä anna kivulle valtaa!

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.

*