Hanna Määttä

Mitä on elämäntaidon valmennus. Tutustuin Diamond Coachingin valmennukseen.

Valmennus on toimintamalli, joka on aina eteenpäin vievää ja ratkaisukeskeistä. Valmennuksessa ei keskitytä menneisiin, vaan siihen kuinka sinä voit päästä eteenpäin kohti haluamaasi tavoitetta ja voida paremmin.
Valmennusta voidaan käyttää myös, mikäli jokin asia painaa mieltäsi, sinulla on ikäviä tunteita ja toivot lisää elämääsi mielenrauhaa ja selkeyttä. Valmennuksen avulla voidaan myös päästää irti asioista, jotka vievät sinulta energiaa. Elämäntilanne voi olla haastava josta ei tunnut olevan pois pääsyä tai ei ole voimia käsitellä asiaa. Silloin elämäntaidon valmentaja antaa sinulle työkaluja omien tavoitteiden saavuttamiksesi ja itsensä kehittämiksesi.
 

Jotta valmennuksesta saadaan kaikki hyöty irti, täytyy myös itse nähdä vaivaa ja pitää haluta muutosta. Valmentaja ei voi niitä tehdä puolestasi vaan hän johdattaa ja antaa oikeita työkaluja asioiden kohtaamiseen ja käsittelyyn.
 
Valmennus ei ole terapiaa, mutta se voi toki olla joskus terapeuttinenkin kokemus. Valmentaja ei neuvo missään, vaan vastaukset tulevat asiakkaalta erilaisia menetelmiä käyttäen. Niitä ovat kysymykset, erilaiset NLP-harjoitukset, kirjoitus tai piirustus tehtävät. Asiakas voit itse tunnustella ja valita, mikä toimii parhaiten. Valmentaja ei myöskään anna valmiita ratkaisuja ja vinkkejä, vaan valmentajasi luottaa siihen, että itse tiedät parhaiten, koska olet oman elämäsi asiantuntija.
 
Tilanteesta tai aiheesta riippuen valmennus suositus on 3-4 kertaa. Valmennus voidaan suorittaa myös puhelimitse ja skypen avulla, joten myös kauempana asuvat saavat valmennusta myös. Valmennus on aina luottamuksellista eikä tietoja luovuteta eteenpäin.

Itse kävin paikan päällä. Hyppäsin junaan ja kävin tutustumassa elämätaidon valmennukseen Helsingissä.
 
Juttelin etukäteen aiheesta mistä halusin keskustella. Aihe, joka on mieltäni askarruttanut jo pitkään. Sain hyvin lämpimän vastaanoton ja kauniisti katettu kahvipöytä odotti minua. Heti tuli lämmin ja tervetullut olo. Se onkin tärkeää, että saadaan valmentajan ja asiakkaan välinen luottamus aikaiseksi.
 
Kahvipöytä ihanine herkkuineen odotti minua.
 
Minulle kerrottiin, kuinka valmennus tapahtuu, mitä tehdään, minkä tyyppisiä tehtäviä on tulossa ja mikä tärkein voin sanoa itse, milloin en halua jatkaa tai vastata. Jos tunteet käy liian raskaiksi on aina vapaus valita itse. Teimme tiiviin valmennuksen ja paljon tehtäviä. Tehtävien aikana sain käsiteltyä aihettani eri tunne skaalojen mukaan. Valmennuksen aikana opin päästämään asioista irti ja ymmärtämään miksi jotain tapahtuu. Ja mikä tärkein oivalsin tärkeän asian, luota itseesi. Siitä se siis johtui, omasta luottamuksen pulasta ja itsensä vähättelystä. Kukaan ei ole niin tärkeä kuin sinä itse. Sinä voit hyvin niin silloin myös läheisesi ja perheesi voi hyvin. Sinä voit olla läsnä.
 
Tehtäviä oli toiminnallisia ja kirjallisia. Tehtävät eivät ole vaikeita. Ne antavat ajatteluun aihetta.
 
Yksi tehtävä oli elämäntilanteen kartoituslomake. Se näytti raadollisesti missä mennään. Kun ajatukset saa paperille sen tajuaa viimeistään silloin. Asioista tule konkreettista. Yksi asia siellä erottui ylitse muiden ja asialle siis täytyy tehdä jotain. Hyvin voimaannuttavaa on myös kirjoittaa sinua hidastavat tai estävät asiat paperille ja sen jälkeen repiä se. Tarkoitus on päästää niistä negatiivista asioista irti.
 
Elämäntilanteen katsaus. Mitkä aihealueet ovat lähemmän tarkastelun tarpeessa.
 
Negatiivisten asioiden poistaminen elämästä.
 
Valmennuksen hyöty on siinä, että itse tajuaa asioita, miksi näin on käynyt ja mitä voin tehdä sen asian korjaamiseksi. Valmennuksesta saa voimaa kohdata asioita ja uusia näkökulmia niiden muuttamiseen. Mitään ”valmista” ongelmaa ei tarvitse olla. Itsensä kehittämistä voi tehdä muutenkin.
 
Aseta itsellesi tavoite niin olet jo lähempänä muutosta.
 
Kenelle valmennus sopii? 
Valmennus sopii kenelle tahansa, joka haluaa kehittää itseään ja omaa hyvinvointiaan: ihmisille, jotka haluavat ottaa vastuun elämästään, ajatuksistaan ja tunteistaan.
Valmennus sopii henkilöille, jotka ymmärtävät, että mikään ei muutu, ellei hän itse muuta toimintaansa, kasva ja kehity. Valmennus on tarkoitettu henkisesti terveille ihmisille, joilla on voimia käsitellä asioitaan. Aina ei välttämättä tarvitse olla ongelmaa, vaan valmennus auttaa voimaan paremmin, selkeyttämään matkaa sekä saamaan lisää oivalluksia.
 
Valmennus tapahtuu rennosti, rauhallisessa ilmapiirissä ja sinun jaksamisen mukaan.
 
Valmennus sopii oikein hyvin niille, jotka haluavat lisää mielenrauhaa, läsnäoloa ja myönteistä energiaa sekä tunnetta, että voi itse vaikuttaa omaan elämään. Valmennus on oiva apuväline myös elämän erilaisissa käännekohdissa oleville, joilla elämänmuutos on käynnissä tai suunnittelevat sellaista.
Ihmiset, jotka haluavat tiedostaa omaa tilannettaan paremmin, tehdä itselleen sopivampia valintoja ja löytää uusia mahdollisuuksia, hyötyvät valmennuksesta. Valmennus sopii myös heille, jotka haluavat kehittää itsessään jotakin; esimerkiksi itsetuntoa tai itsevarmuutta. Valmennuksen avulla voi lisätä itsetuntemusta, kirkastaa omia vahvuuksia sekä saada lisää työkaluja arkeen. Mikäli on tarvetta päästää irti ikävistä asioista, voimaantua ja eheytyä, valmennus auttaa myös niihin.
 
Toiminnallisiin harjoituksiin kuului mm. tuoli harjoitus jossa päästetään menneistä irti ja otetaan uusi minä vastaan ja kävelypolku. Kävelypolussa jätetään mennyt taakse ja ryhdytään elämään uudessa minuudessa.

 
Valmennus käy hyvin myös niille, jotka eivät tiedä, mitä elämältään haluavat. On helpompi mennä sitä kohti, kun selvittää ensin, mitä haluaa ja mikä on määränpää. (lähde; https://www.diamondcoaching.fi/valmennus/)
 

Haluan tarjota myös teille tutustumisen valmennukseen.
Koodilla; Hanna, saat tunnin kestävän valmennuksen hintaan 45 €/h (normi 80 €/h). On saatavilla myös valmennuspaketti, joka on tunti hinnalta edullisempi kuin yksittäistunnit. Ne sovitaan asiakkaan kanssa yhdessä.
 
Ihana, kuunteleva ja osaava Eira Litmanen.
 
Ota yhteyttä
https://www.diamondcoaching.fi/
https://www.facebook.com/diamondcoachin/
Eira Litmanen
044 3724 497
eira.litmanen@diamondcoaching.fi

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.

*