Näyttävän kuorrutteen saat kakkuun mirror glaze-kuorrutteella eli peilikirkkaalla suklaalla. Kuorrutettavan kakun on oltava umpijäinen. Kakku ei kärsi pakastuksessa ollenkaan, mutta kannattaa muistaa, ettei kakkua saa pakastaa enää toista kertaa. Täytekakku kannattaa kuorruttaa tasaisesti kreemillä, jotta lopputulos on sileä. Kreemikerros on oltava paksu, jotta kakku ei kuulla kuorrutteen alta.
15-20 cm kakkuun
85 g kermaa (vajaa 1dl)
20 ml vettä
15 g glukoosisiirappia
12 g rypsiöljyä
130 g valkosuklaata
30-40 g candy melts nappeja (tai valkosuklaata)
1tl liivatejauhetta (2 liivatelehteä)
1rkl vettä
(elintarvikeväriä)
- Sekoita liivatejauhe ja 1rkl vettä lasissa, jätä turpoamaan.
Mikäli käytät liivatelehtiä, liota niitä kylmässä vedessä 5-10min.
- Laita kerma, vesi ja glukoosi kattilaan. Kiehauta, mutta älä keitä.
- Lisää joukkoon turvonnut liivate (tai pehmenneet liivatelehdet)
- Sulata valkosuklaa mikrossa puolella teholla 10-30 sekunnin pätkissä välillä sekoittaen.
- Lisää kuuma kermaseos suklaan joukkoon koko ajan vispilällä sekoittaen, kunnes seos on tasaista.
- Lisää lopuksi öljy ja väriaine. Geelivärit toimivat tässä hyvin, vaikka ovatkin vesipohjaisia.
Mikäli käytät valmiiksi värjättyjä candy melts nappeja, ei väriainetta välttämättä tarvita.
Kuorrutteen voi käyttää heti. Tosin ennen sen kaatamista kakun päälle, kannattaa kuorrute jäähdytellä noin 30 asteiseksi.
Kakku laitetaan uuniritilän päälle, jonka alle on asetettu lautanen.
Sitten kuorrute valutetaan kakun päälle ja reunoille, mutta ei silotella enää veitsellä.
Kuorrutteen kannattaa antaa jäähtyä noin 30 asteiseksi ennen kakun kuorruttamista. Kuorrute on nimittäin aluksi noin 50 asteista. 30 asteinen kuorrute jähmettyy nopeampaa ja paksummalti kakun pinnalle. Kuorrutetta voi jäähdytellä kylmässä vesihauteessa koko ajan sekoitellen, ettei kuorrute klimppiydy.
Kuorrute jähmettyy parissa sekunnissa jäisen kakun pinnalle. Jääkaappilämpöiseen kakkuun kuorrute ei jähmety heti vaan valuu suurimmaksi osaksi lautaselle. Tästä ohjeesta riittää hyvin kuorrutetta 15-20cm kakun kuorruttamiseen.