Hanna Määttä

Mascarpone-valkosuklaa-popcornkakku

Paljon on yhdistelty popcornia leivonnassa. Tässä yksi esimerkki kuinka käyttää suolaista ja makeaa yhdessä. Raikas ja kesäinen tuorejuusto kakku. Kakun hyytyminen kestää yhden päivän, joten kannattaa tehdä kakku ajoissa hyytymään ennen tarjoilua.
Pohja
1 l popcorneja
50 g voita
200g valkosuklaata
Täyte
4 liivatelehteä
½ dl mansikkamehutiivistettä
2 dl kuohukermaa
250g mascarponea
1 limetin mehu ja raastettu kuori
1 tl vaniljasokeria
Päälle
½ l tuoreita mansikoita
Mikrota popcornit pakkauksen ohjeen mukaan.
Sulata voi ja suklaa kattilassa. Nostele popcornit suklaasulan joukkoon. Asettele leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle. Levitä ja painele popcornseos vuoan pohjalle. Laita liivatteet kylmään veteen ja anna pehmetä. Kuumenna mehu kiehuvaksi ja liuota siihen liivatelehdet.
Vaahdota kerma. Sekoita tuorejuustoon liivate-mehuseos, limetin kuori ja mehu sekä vaniljasokeri. Nostele joukkoon kermavaahto. Kaada täyte popcornien päälle ja anna hyytyä seuraavaan päivään.
Koristele mansikoilla.
 
IMG_20160619_105855

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.

*