Tähän leivonnaiseen voi käyttää jääkaapissa olevat hillojen/marmeladien jämät. Halutessaan voi kuorrutteen värjätä. Kuorrutteessa voi käyttää jo valmiiksi maustettua tomusokeria. Tällöin voi jättää appelsiini esanssin pois. Makutomusokereita löytyy mm. mansikka pirtelö, jaffa, sitruuna…
Marmori leivokset
noin 35 kpl
500 g voita
2,5 dl sokeria
2 kananmunaa
1 rkl vaniljasokeria
10 vehnäjauhoja
täyte
hilloa, vadelma, mansikka, omena, mitä jääkaapista löytyy
kuorrutus
300 g tomusokeria
appelsiini esanssia
1,5 dl laimeaa sitruuna mehua
50 g suklaata
(elintarvikeväriä)
Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää kananmunat sekoittaen.
Vehnäjauhot ja vaniljasokeri sekaisin ja lisää taikinan joukkoon.
Jaa taikina 2 osaan. Taputtele leivinpaperin päälle uuninpellille, kummatkin osat omalle pelilleen. Pistele pohjat haarukalla.
Paista pohjia 200 asteessa n. 15 min. Pohjat palavat helposti.
Anna jäähtyä hyvin. Levitä toiselle pohjalle hillo. Siirrä toinen pohja hillon päälle hyvin varovaisesti.
Tee kuorrute. Levitä kuorrute tasaisesti pohjan päälle. Sulata suklaa. Laita suklaa pieneen pussiin ja leikkaa pussiin pieni reikä. Pursota raitoja leivonnaisen päälle. Vedä esim. tikulla pintaan raitoja tai muita kuvioita.
Anna kuorrutteen jäähtyä. Leikkaa paloiksi.
Hyvää Äitienpäivää kaikille äideille!
Haluan kiittää oma äitiäni tällä runolla.
Kerran on vuodessa sellainen päivä,
et haihtuu äideiltä huolen häivä.
Kukkia, kakkuja, soittokin riittää,
kunhan saa vaan äitiäni kiittää.
Ei väliä minkä ikäinen,
aina olen sun lapsonen.
Paljon olen saanut sulta,
siis kiitos ja onnea äiti-kulta!
Kiitos äiti!