Hanna Määttä

Mango-juustokakku

Jotain oli pääsiäiseksi kahvipöytään saatava. Ja päädyin tähän; mango-juustokakku.
Tämä juustokakun pohja muistuttaa mutakakkua. Päällä raikas rahkatäyte. Koristeena mango raidat. Mehukasta ja maukasta. 30 min taikinan tekoon ja 1 h uunissa ja yhden päivän vetäytyminen. Ohjeesta tulee noin 20 annosta.
 
Pohja
100 g voita
100 g suklaata ( tummaa tai maitosuklaata, 50 g + 50 g )
1 dl sokeria
0,5 vehnäjauhoja ( 1 dl jauhoja jos jätät mantelijauhot pois )
0,5 dl mantelijauhoja (jätä pois jos allerginen)
0,5 tl leivinjauhetta
 
Täyte
400 g maitorahkaa
200 g ranskankermaa
200 g maustamaton tuorejuusto, ei kevyttä
3 munaa
1,5 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
1 rkl maissitärkkelystä
2 dl säilykemangoa soseena
2 rkl limettimehua
 
Valmista pohja. Paloittele voi ja suklaa kattilaan. Sulata ne miedolla lämmöllä samalla sekoittaen. Jäähdytä.
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää jäähtynyt voi-suklaasula ja keskenään sekoitetut kuiva-aineet. Sekoita tasaiseksi mutta älä vatkaa.
Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Paista pohjaa 175 asteessa keskitasolla noin 15 min.
Valmista täyte.
Sekoita kulhossa rahka, ranskankerma, tuorejuusto, munat, sokerit, maissitärkkelys keskenään. Kaada täyte esipaistetulle suklaapohjalle.
Mausta mangosose limettimehulla. Lusikoi täytteen päälle täpliksi ja vedä esim. haarukalla mangososeen läpi niin, että täyte hieman marmoroituu.
Paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin tunti. Juustokakku kiinteytyy jäähtyessään. Anna tekeytyä jääkaapissa seuraavaan päivään. ( Maku )
mango
 
 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.

*