Hanna Määttä

Kesäkilot kuriin, viikko 5 ja täysi epäonnistuminen.

Alamäki, epäonnistuminen, mitä on tapahtunut. Nyt alkaa mietintä miksi näin kävi. Kävin puntarissa pari päivää sitten ja painon pudotus silloin oli -1 kg edellisestä viikosta. Nyt aamulla punnittaessa paino oli noussut 0,9 kg parissa päivässä. Olen ihan kysymysmerkkinä, mitä on tapahtunut.
 
Ensimmäisenä mieleeni tuli se, että viikko on ollut hyvin kiireinen työpäivien jälkeen. Lounas on jäänyt syömättä muutamina päivinä kiireen takia. Ja toinen juttu on sitten tämä vatsan toiminta. Se ei ole toiminut normaalisti moneen päivään. Voisiko näissä kahdessa olla syy? Epäsäännöllinen ruokailurytmi ja huono vatsan toiminta.
 

Terveellisesti voi syödä myös palavereissa, missä olen viikolla juossut. Esim. tässä on ihana teehen pohjautuva smoothie.
 
Kahvilat onneksi tarjoavat nykyisin muitakin vaihtoehtoja leivonnaisille. Kevyempiä ja terveellisempiä.
 
Myös leffa herkut ovat kohdallani muuttuneet. Kävin tyttäreni kanssa elokuvissa ja sen karkkipussin sijasta otimme vissyä ja proteiinipatukat. Niiden kanssa kannattaa olla tarkkana. Osassa patukoissa on hirveä määrä sokeria ja rasvaa.
 
Leffaherkut
 
Aika paljon on saanut miettiä ruokia, kuinka ne tehdä tähän ruokavalioon sopivaksi. Tyttäreni piti tehdä koulun kotitehtävänä kiisseliä. No siinä on sokeria, jota kukaan meidän perheessä tällä hetkellä ei käytä. Kuinka voisimme tehdä kiisselistä sokerittoman?
 
Sokeriton mansikkakiisseli.
 
Sokeriton herkuttelu kiisseli;

  • sokeritonta mehua, mm. Jussilta löytyy
  • pakaste mansikoita
  • päälle ripautin kookoshiutaleita

Suurustetaan perunajauhoilla. Siinä se. Näin saimme tehtävän tehtyä.
 

Harvemmin tulee syötyä kalaa. Mutta nyt otetaan siihenkin uusi suunta. Pyrin syömään kalaa kerran viikossa.
 
Wellnessin keitto ja shaket ovat ne tuotteet, jonka ympärille ruokavalioni rakentuu. Lounaaksi teen itse mm. sitä kalaa, kanaa, välillä kevyitä keittoja, salaatti ja hitaasti imeytyviä hiilihydraatteja.
Tietyt rutiinit helpottavat aterioiden suunnittelua ja toteutusta. Kun aamupala, välipala ja päivällinen on määrätty tietynlaiseksi, lounas on ainut mihin itse voit vaikuttaa. Arkeani helpottaakseni suunnittelen etukäteen valmiiksi muutaman päivän lounaat. Silloin ruokavalio pysyy kurissa. Joskus kun olen unohtanut suunnitella ja tehdä valmiiksi, niin olen sitä lounaalla katunut. On jäänyt salaatti tekemättä aamulla kiireen takia tai annoksesta puuttuu muita tärkeitä osia. Sitten on nälkä ja tekee mieli jotain napostella. Näin nälän kierre jatkuu koko päivän.
Viikosta jäi p## maku suuhun. Pettynyt olen tulokseen ja itseeni. -0,1 kg ei ole mikään tulos. Nyt niskasta kiinni, koetan pysyä ruodussa ja syödä oikeina ajankohtina ja ruokaympyrän mukaisesti. Ja vatsan toiminnan palautuminen olisi mukava juttu.
 
Lisää Wellness tuotteista; https://www.facebook.com/tarumatikainenoriflame/
 
Tuotteet ovat 100-prosenttisesti luonnollisia, eivätkä sisällä gluteenia eikä keinotekoisia väri, – maku- tai säilöntäaineita. Tuotteet eivät myöskään sisällä muunneltuja raaka-aineita.
 
Luonnollinen tapa pudottaa ja hallita painoa!

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.

*