Hanna Määttä

Kesäkilot kuriin, toinen viikko

Itseni tuntien toinen viikkoni onkin ollut hieman haasteellisempi kuin ensimmäinen. Nyt herkku himot ja nälkäisyys ovat olleet suurempia kuin edellisellä viikolla. Mutta niistä on päästy yli ja eikä ole huijattu.
Mukavan alun sain viime viikolla liikkumiseenkin hetkeksi, mutta tällä viikolla en ole käynyt treenaamassa pitkittyneen flunssan ja työkiireen takia. Kokonaisuutena siis haastavampi viikko ollut.
 

                                                                                                                  Koskaan ei ole meidän pöydällä ollut näin paljoa hedelmiä.

Ruoalla on väliä

On ollut mukava seurata, kuinka oma kevyemmän elämän polku on saanut koko perheen heräämään ja syömään paremmin. Nykyisin täytyy olla koko ajan saatavilla eri hedelmiä, mikä on loistava juttu. En tee itselleni eri ruokia vaan kaikki syövät samaa ruokaa. He eivät tietenkään käytä näitä Wellnessin tuotteita vaan osallistuvat muulla terveellisemmällä ruokavaliolla. Kanaa, täysjyvä tuotteita ja salaattia kuluu meillä nykyään paljon.
Miehellänikin on paino ihan huomaamatta pudonnut, vaikka ei laihiksella olekaan. Ruoalla on väliä!
 

                                                               Aamupala Natural Balance shake johon olen lisännyt yhden banaanin.

Nykyään minulla on aamuisin nälkä. En ole vuosiin syönyt aamupalaa ja olen jo kaksi viikkoa aamupalaa nauttinut. Tällainen pirtelö muodossa oleva aamupala on ok, mutta jos sen kiinteämpää pitäisi syödä niin siitä en ole varma pystyisikö sitä syödä joka aamu. Aamuisin normaalisti ei ole nälkä ja kaikki ruoka vaan ällöttää. Onneksi myös tämä on menossa oikeampaan suuntaan. Shake on myös nopea valmistaa kiireisinä aamuina.
 

                              Wellnessin Protein Blend jauhe, joka on maustamaton, on helppo maustaa omilla mieltymyksillä.

 
Tässä protein shakessa olen käyttänyt blend jauhetta, marjasekoitusta, jossa on mansikoita, mustia ja punaisia viinimarjoja ja vadelmia. Lisäksi mausteena käytän persiljaa ja basilikaa. Mielestäni ne tuovat mukavan makuvivahteen.
 

Persilja

 
Persilja on yrtti, jolla on kyky suojella maksaa ja suolistoa eri syöpätyypeiltä. Sen antikarsinogeenisistä ominaisuuksista löytyy myristiiniä. Lisäksi persilja suojaa aivojamme kasvaimilta, jotka voivat syntyä milloin tahansa.
Persiljalla on hallussaan tärkeitä ominaisuuksia, jotka stimuloivat ruuansulatustamme, se on sekä antiflatunetti että karminatiivi. Se auttaa karkottamaan ylimääräiset kaasut, joiden takia saatamme tuntea itsemme turvonneeksi. Se myös karkottaa elimistöstä sinne kertyneitä myrkkyjä, sekä suojaa munuaiskivien muodostumiselta.
Sisältää voimakkaita antioksidantteja, jotka suojaavat solujamme ikääntymiseltä. Samalla se pitää ihomme terveenä koska tämä kasvi pitää sisällään antibakteerisia ja antitulehduksellisia ominaisuuksia. Siitä on suuri apu ihmisille, jotka kärsivät aknesta, laikuista tai muista saman tyyppisistä iho-ongelmista.
Ruokana se on myös erinomaista koska se sisältää mineraaleja, kuten fosforia, kalsiumia, rautaa ja rikkiä. Lisäksi persilja sisältää runsaasti c-vitamiineja ja beetakaroteenia. Molemmat ovat erittäin tärkeitä vitamiineja, jotka vahvistavat immuunijärjestelmäämme.
( https://askelterveyteen.com/persiljan-laakinnallisia-ominaisuuksia/)
 

Basilika

 
Basilika on alunperin Intiasta, mutta mausteinen yrtti on noussut suosioon kaikkialla maailmassa. Kasvista on olemassa monia eri lajikkeita, mutta kaikilla on samat lääkinnälliset ominaisuudet. Erästä suosittua lajiketta, ”pyhä” basilikaa, käytetään ayurveda-lääketieteessä. Historiallisesti basilikaa on käytetty ruoansulatusvaivoihin, helpottamaan ilmavaivoja ja nopeuttamaan ruoansulatusta. Se myös lämmittää jäykkiä niveliä ja lisää niiden liikkuvuutta.
 
Basilikalla on kehon lämpötilaa nostava vaikutus. Sitä käytetään hengitystiesairauksien, kuten flunssan, hoidossa ja alentamaan kuumetta lisäämällä hikoilua. Koska basilika on myös ekspektorantti, sitä voidaan käyttää sairauksien, kuten keuhkolaajentuman ja astman hoidossa.
 
Minttuihin kuuluva basilika sisältää antibakteerisia yhdisteitä. Tuoreet tutkimukset ovat osoittaneet, että basilika saattaa ehkäistä syöpää.
 
Basilika laskee verenpainetta. Basilika sisältää antiviraalisia yhdisteitä. Vanha kansanparannuksen konsti on hieroa murskattua basilikaa suoraan syylän päälle.
(http://www.magneettimedia.com/laakkeet-loytyvat-ruokakomerostasi/)
 
Siinä muutama syy käyttää yrttejä!
 

Missä mennään nyt

 
Tämän hetkinen olo on hyvä. Harmittaa vaan treenien vähyys. Ylimääräinen vatsan turvotus on hävinnyt. Tällä viikolla on painoa lähtenyt 1,1 kg. Olisiko lähtenyt enemmän, jos olisin treenannut…voi olla, mutta tilanne on nyt tämä. Kokonais painon pudotus kahdessa viikossa on -2,4 kg. Tahti on minusta ihan hyvä. Ei liian nopea eikä liian hidas.
 
Tuote asioissa voit kääntyä Oriflamen edustajan Tarun puoleen https://www.facebook.com/tarumatikainenoriflame/
 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.

*