Hanna Määttä

Kesäkilot kuriin, kuudes viikko, puoliväli.

Puolessa välissä ollaan. Ja olen ylpeä siitä, että ylä- ja alamäkien kera on tähän asti jo päästy. Muistan kun sinä päivänä, kun tämä ruokavalio alkoi, minulle sanottiin, ettet kestä kahta viikkoa. No ha haa. Kuudes viikko jo takana. Eikä luovuttamisesta ole tietoa. Muutamana synkkänä hetkenä on tuntunut, että miksi ihmisen täytyy itseään rääkätä. No niistä kuopista on nopeasti noustu ylös.
 
Ne hetket, kun tekee todella paljon mieli jotain hyvää, ovat vähentyneet huomattavasti. Tekee välillä mieli ottaa karkkia tai leipoa jotain hyvää, mutta silloin olenkin huomannut, että olen nälkäinen, en sokerin himoinen.
 

Vaniljan makuisesta shakesta on tullut suosikkini. Sen kanssa voi yhdistellä vaikka mitä hedelmiä ja marjoja.
 
Tämä on ollut helpoin ruokavalio noudattaa. Olen varmaan siitä puhunut aiemminkin, mutta kun se on totta. Ainakin minun kohdalla. Tarvitsen kontrollointia, mutta myös laajan ruokavalion. Tarkoitan sitä että, ruokaa mitä syö täytyy olla laajavalikoima, ei suppea. Kyllästyn nopeasti, jos saa syödä vain muutamia ruoka-aineita. Tykkään myös leivästä paljon, joten ruokavaliot, joihin ei kuulu leipä, ei toimi minulla. Täysjyvä tuotteet ovat olleet ruokavaliossani koko tämän kuusi viikkoa.
 
Värikästä ja terveellistä.
 
Hassulta tuntuu kun ihmiset kyselevät ihmeissään, että mitä sinä sitten oikein syöt, kun olen sanonut, etten syö sokereita, punaista lihaa, rasvaa tai hömppä viljoja. Tuntuu kuin muita ruokia ei olisi olemassakaan. Syön terveellisesti, on yleisin vastaus. Olen huomannut myös tämän myötä se että, televisiossa mainostetaan ihan hurjasti karkkia ja herkkuja. Meille tuputetaan sokeria joka paikassa. Karkkipäivä on joka päivä meiningillä. Se on halpaa, sitä saa, joka paikasta ja piilosokeria meille syötetään aivan hirveitä määriä.
Sokeria on salamatkustajana huomattavan monessa arkisessa elintarvikkeessa, myös sellaisissa, joissa sitä ei arvaisi olevan – tai joista sitä ei edes maista.
Kurkistapa jääkaappiin. Löytyykö sieltä etikkakurkkuja, sinappia, hillosipuleita tai light-siideriä? Jos löytyy, niin siellä on sokeria piilossa.
Entä luulitko itse tehtyä marjamehua terveelliseksi? Väärässä olit. Mehu se vasta varsinainen sokerikätkö onkin: isossa lasillisessa omatekoista mehua voi olla 10 sokeripalaa eli sata kilokaloria. Se on yhtä paha piilosokerin lähde kuin kaupan sokeroitu mehu tai limsa.
Kannattaa katsoa elintarvikkeiden sisältö. Olen ottanut sen nyt tavaksi. Kaupassa katson tuoteselosteen ja erivalmistajien samoissa tuotteissa on eroja. Toisissa on enemmän sokeria ja toisissa vähemmän.
Valinnalla on väliä.
 
Katsotaanpa sitten tuloksia. Ulkoisesti ei näy suuria muutoksia. Jotain pientä havaittavissa. Olo on hyvä ja jaksaa mukavasti arjen keskellä.
 
Lähtötilanne kuusi viikkoa sitten ja tämä päivä.
 
On siinä joitakin muutoksia havaittavissa.
 
Sellainen ylimääräinen turvotus ja neste on ainakin poissa. Tästä jatketaan seuraavat kuusi viikkoa! Viime viikolla floppi, nyt lähti viikossa -1 kg. Yhteensä -5,2 kg.
 
Lisää Wellness tuotteista; https://www.facebook.com/tarumatikainenoriflame/
 
Tuotteet ovat 100-prosenttisesti luonnollisia, eivätkä sisällä gluteenia eikä keinotekoisia väri, – maku- tai säilöntäaineita. Tuotteet eivät myöskään sisällä muunneltuja raaka-aineita.
 
Luonnollinen tapa pudottaa ja hallita painoa!
 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.

*