Hanna Määttä

Käpykakku

Käpykakku on melko muhkea, riittää hyvin 15-20 henkilölle. Kävyn muotoilemisessa kannattaa nähdä hieman vaivaa ja muokata siitä mieluisen muotoinen. Täytetty ja yön yli jääkaapissa ollut kakku on helppo muotoilla. Kakun teossa on monta erivaihetta. Ensin valmistetaan sokerikakkupohja. Kakun paistuessa kannattaa valmistaa kreemi valmiiksi jääkaappiin odottamaan vuoroaan. Kakku täytetään ja muotoillaan kävyn muotoiseksi. Jotta kakku saadaan näyttämään kävyltä, leikataan saksilla massan pintaa varovaisesti.
SOKERIKAKKUPOHJA:                        SOKERIKAKKUPOHJA OHJE:
4 munaa                                                     1. Vaahdota munat ja sokeri
2 sokeria                                                    2. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet
1 dl vehnäjauhoja                                     3. Paista kakkupohja n. 40 min 175°C:ssa
1 dl perunajauhoja
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
VANILJASUKLAAKREEMI:                VANILJASUKLAAKREEMI OHJE:
350 g voi                                              1. Vaahdota voi, tomusokeri, vaniljasokeri
5 dl tomusokeri                                        ja kaakaojauhe
3 rkl vaniljasokeria                                  2. Lisää mangopassionmehu
3 rkl kaakaojauhetta
½ dl mangopassionmehua
Laita vaniljasuklaakreemistä ½ kakun väliin ja jätä pintaan ½ täytteestä.
KOSTUTUKSEKSI:1 dl Mangopassion tuoremehua
VÄLIIN: 
1 prk vadelmahilloa
KAKUN PINTA: sokerimassaa 2 pkt ja tomusokeria
KÄPYKAKKU OHJE:

  1. Valmista sokerikakkupohja ja anna sen jäähtyä ennen täyttämistä.
  2. Täytä kakku. Kostuta ensin kakkupohja ja lisää vadelmahillo ja lopuksi kreemi. (kumpaankin väliin tulee ¼ kreemistä, pintaan jää ½)

Anna kakun olla yön yli jääkaapissa ennen kokoamista.

  1. Halkaise kakku kolmeen osaan. Muotoile kakku kävyn muotoiseksi.
  2. Levitä kreemi kakun pintaan.
  3. Kaulitse sokerimassa ja levitä kakun pintaan.
  4. Leikkaa saksilla sokerimassan pintaan kävyn suomut.
  5. Pintaan tomusokeria.

kasaaminen
käpykakku

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.

*