Hanna Määttä

Kääretorttu Vappu pöytään

Mukavaa vaihtelua kahvi pöytään. Koristele kääretorttu mielesi mukaan. Tässä olen ajatellut tulevaa vappua ja kokeilin uutta leivontamassa koristeiden tekoon.
8─10 annosta
4 kananmunaa
1 ¾ dl sokeria
1 ¾ dl vehnäjauhoja
4 rkl kaakaojauhetta
1 rkl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
1 rkl öljyä
50 g ranskankermaa
2 tl valkoviinietikkaa
Punaista elintarvikeväriä
 
Täyte:
50 g huoneenlämpöistä voita
200 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g maustettu minttu-suklaarahka ( Valio )
1 ½ dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
 
Koristelu; Deco Choc leivontamassa valkoinen
 
1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
2. Sekoita jauhoihin vaniljasokeri, leivinjauhe ja suola.
3. Sekoita munavaahtoon öljy, ranskankerma, valkoviinietikka ja punainen väri. Lisää sitten jauhoseos taikinaan varovasti käännellen.
4. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla ja levitä taikina tasaisesti paperin päälle.

  1. Paista pohjaa uunin alatasolla 180 asteessa 10–12 minuuttia, kunnes pohja tuntuu keskeltäkin kiinteältä. Kokeile kypsyyttä cocktailtikulla.
  2. Ripottele sokeria leivinpaperin päälle. Kumoa kypsä pohja sokerin päälle ja irrota leivinpaperi pohjasta varovasti vetäen. Anna jäähtyä
  3. Vatkaa huoneenlämpöistä voita ja tuorejuustoa voimakkaasti muutama minuutti. Lisää rahka ja tomusokeri seokseen vähitellen, samalla voimakkaasti vatkaten. Mausta vaniljasokerilla.
  4. Levitä täyte täysin jäähtyneelle pohjalle tasaisesti ja kääri rullalle. Kääri kääretorttu napakasti tuorekelmun sisään ja nosta se jääkaappiin tekeytymään yön yli.
  5. Valmista koristeet.
  6. Seuraavana päivänä avaa tuorekelmu käärö. Asettele kääretorttu tarjoiluastiaan varovasti.
  7. Sirottele tomusokeria pinnalle ja koristele.

kääretorttu
 
Kokeilin koristeisiin uutta Deco Choc leivontamassaa. Siinä on 25 % suklaata ja se on sellaisenaan heti käyttövalmis. Makuna on valkosuklaa. Värinä löytyy valkoinen ja punainen. Tuotetta voidaan käyttää myös kermavaahdon kanssa. Tuote on tarkoitettu koristeiden muovailemiseen ja leivonnaisten kuorruttamiseen. Ei liimaudu käsiin eikä pöytään. Ei tarvita tomusokeria kuten sokerimassaa käytettäessä. Ei repeä helposti. Hieman massa oli alkuun kova, mutta käsillä pehmittämällä notkistu hienosti

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.

*