Inspiraatioita kinkku- ja kalavoileipäkakkuihin. Voileipäkakun ei aina tarvitse olla se perinteisen muotoinen tai näköinen. Muutama täytevaihtoehto ja kuvia millaisia voileipäkakkuja olen tehnyt. Kylmäsäilytys on hyvin tärkeää näin lämpimillä keleillä.
Kinkkukakkuun täytteet:
Täyte 1:
350 g ylikypsää saunapalvikinkkua
1 punainen paprika
2 dl kevyt kermaviiliä
100 g juustoraastetta
2 rkl sinappia
1 pkt (200g) ruohosipulituorejuustoa
Täyte 2:
200 g maksapasteijaa
3-4 maustekurkkua
kostutus:
0,5 l lihalientä
Kaksi eri täytettä samaan kakkuun. Saadaan kerroksittain eri makuja.
Kalakakun täyte:
Kostuttamiseen
2 dl kasvis- tai kalalientä (fondista) tai laimennettua sitruunamehua
Kalatahna
500 g lämminsavukirjolohifileetä tai muuta savukalaa
6 kovaksi keitettyä munaa
1 nippu ruohosipulia
1 nippu tilliä
400 g kevyttuorejuustoa
1 putkilo mätitahnaa
tai vaihtoehtoinen täyte
200 g kylmäsavulohta
200 g lämminsavulohta
1 nippu tilliä
400 g ranskankermaa
600 g ruohosipulituorejuustoa
0.5 dl sitruunamehua
musta- ja valkopippuria
Kinkkukakkuja:
Kalavoileipäkakku