Hanna Määttä

Inspiraatiota voileipäkakkuihin

Inspiraatioita kinkku- ja kalavoileipäkakkuihin. Voileipäkakun ei aina tarvitse olla se perinteisen muotoinen tai näköinen. Muutama täytevaihtoehto ja kuvia millaisia voileipäkakkuja olen tehnyt. Kylmäsäilytys on hyvin tärkeää näin lämpimillä keleillä.
Kinkkukakkuun täytteet:
Täyte 1:
350 g            ylikypsää saunapalvikinkkua
1                   punainen paprika
2 dl               kevyt kermaviiliä
100 g            juustoraastetta
2 rkl              sinappia
1 pkt (200g) ruohosipulituorejuustoa
Täyte 2:
200 g            maksapasteijaa
3-4                maustekurkkua
kostutus:
0,5 l               lihalientä
Kaksi eri täytettä samaan kakkuun. Saadaan kerroksittain eri makuja.
 
Kalakakun täyte:
Kostuttamiseen
2 dl kasvis- tai kalalientä (fondista) tai laimennettua sitruunamehua
 
Kalatahna
500 g lämminsavukirjolohifileetä tai muuta savukalaa
6 kovaksi keitettyä munaa
1 nippu ruohosipulia
1 nippu tilliä
400 g kevyttuorejuustoa
1 putkilo mätitahnaa
 
tai vaihtoehtoinen täyte
 
200 g kylmäsavulohta
200 g lämminsavulohta
1 nippu tilliä
400 g ranskankermaa
600 g ruohosipulituorejuustoa
0.5 dl sitruunamehua
musta- ja valkopippuria
 
Kinkkukakkuja:
hirvikinkkuperhonenkurkkukakkukinkkuruusupyöreäkinkkukimppuKalavoileipäkakku
kala
 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.

*