Hanna Määttä

Hyvinvointia koko kehollesi suomalaisesta superfoodista. Kuinka käyttää hamppu tuotteita? Mukana suklaakakun ohje.

Suomalainen superfood on ekologista, eettistä, laadukasta ja monipuolista. Tuotteet ovat luomu serfioituja sekä tavanomaisesti tuotettuja. Puhun nyt hampusta!
Näitä ravintorikkaita hamppu tuotteita valmistaa HamppuFarmi.
Olen kuukauden ajan käyttänyt hamppu tuotteita. Nyt kerron teille miten tuotteita voi käyttää ja saatte ihanan suklaakakun ohjeen.
 
HamppuFarmin missio on tuottaa asiakkaille mahdollisimman puhdasta, laadukasta, ekologista, Suomalaista ja ravintorikasta öljyhampputuotteita luomuna.
 
Hampun mahdollisuudet ruokakasvina ovat laajat mutta huonosti tunnetut. Siementen sisältämän täydellisen öljyn (33 %) rasvahappokoostumus ja korkea ja laadukas proteiinisisältö (25 %) ovat hampun ravitsemuksellisia valtteja.
Hamppu on erinomainen proteiinin, kuidun, aminohappojen sekä omega-rasvojen lähde. Niitä voi käyttää monipuolisesti ruoanlaitossa, smoothiessä, jugurtin seassa, naposteltavina herkkuina sekä suklaassa. Hampusta on moneksi.
 

Hamppusnackseista tuli suosikki napostelu snäkki. Gluteeniton herkku sopii niin illanistujaisiin kuin leffailtaan. Täysin vegaaninen tuote on sopivasti suolattu, rapea ja maukas.
 

Kuorittuja siemeniä olen käyttänyt jugurtin ja myslin seassa. Korkea proteiinin, kuidun ja hyvien rasvojen lähde on pitänyt vatsani kunnossa.
 

Siemenet antavat hyvän pähkinäisen maun myslille.
 
Hamppusuklaa, tummana ja maitosuklaana, nam. Tämä on ykkös suosikkini! Rouskuvan maistuvaa. En yleensä syö tumma suklaata, mutta hampun kera se meni, itseasiassa levy loppu aikanopsaan. Onneksi minulla oli kaksi levyä ja pystyin tekemään herkullista suklaakakkua.
 
Hamppusuklaa kakku

  • 200 g voita
  • 80 hamppu tummaasuklaata
  • 80 g hamppu maitosuklaata
  • 4 kananmunaa
  • 2,5 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2/3 dl vehnäjauhoja
  • 0,5 dl sininen hamppurouhe mix
  • 1 tl leivinjauhetta

 

Sininen hamppurouhemix sopii kakkuihin todella hyvin.
 
Sulata voi ja suklaa miedolla lämmöllä kattilassa. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuiva-aineet keskenään ja lisää ne varovasti munasokeri vaahtoon. Lisää joukkoon hieman jäähtynyt suklaavoi seos.
Paista 24 cm irtopohjavuoassa 200 asteessa 15-20 min. Kakun on tarkoitus jäädä löysäksi keskeltä.
 

 
Kakku hävisi nopeasti parempiin suihin. Kuulemma paras kakku ikinä.
 

Hamppuöljyä olen lorauttanut jugurtin ja rahkan sekaan. Smoothiessa öljy sekoittuu hyvin ja samalla saa päivän hyvät rasvat käyttöön.  Öljyä ei voi käyttää paistamiseen vaan se on käytettävä sellaisenaan.
 

Rouhemixejä voi käyttää mihin vain. Smoothiet, jugurtit, leivonta…se sopii käytettäväksi monellakin tavalla.
 
Kaikki hamppu tuotteet ovat hyviä proteiinin lähteitä. Jokainen löytää varmasti oman suosikkinsa.
 
Näitä paahdettuja hampunsiemeniä olen vain napostellut suoraan pussista. Kevyesti suolattu, mukavasti rouskuva.
 
Ripottelen siemeniä ruoan päälle. Salaatin seassa ovat myös todella hyviä.
 
Tuotekirjo on laaja. Tuotteiden käyttö on laaja. Vain mielikuvitus on rajana.
 
HamppuFarmin sivulta löytyy ohjeita tuotteiden käyttöön; https://hamppufarmi.fi/hamppureseptit/
 
Voit myös jakaa oman reseptisi muiden kanssa. Lähetä reseptisi sähköpostiin info@hamppufarmi.
Saat lähetettyäsi reseptin heille -5% lahjakortin verkkokauppaan. Lisäksi jos lisäät vielä annoskuvan reseptistäsi liitteeksi, he antavat sinulle -10% lahjakortin verkkokauppaan.
 
Katso koko tuotesarja https://hamppufarmi.fi/
 
 
 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.

*