Hanna Määttä

Herkulliset kaura-hamppu sämpylät.

Pitkästä aikaan tuli inspiraatio leipoa sämpylöitä. Kaappeja tutkiessani löysin hampunsiemen pussin ja siitä se idea sitten syntyi kaura-hamppu sämpylöihin.
 


Tarvitset;

6 dl vettä

kuivahiivapussi

1 rkl sokeria

2 tl suolaa

noin 11 dl vehnäjauhoja

2 dl kaurahiutaleita

0,75 dl hampunsiemeniä


 
Sekoita kuiva-aineet ja osa vehnäjauhoista hiivan kanssa sekaisin. Lisää 42 asteinen vesi. Vaivaa taikinaa ja lisää loput jauhot. Taikina saa jäädä löysäksi.
Peitä kulho liinalla ja nostata sämpylä taikinaa 30-40 min.
Kuumenna kiertoilmauuni 225 asteeseen, tasalämpö 250 asteeseen.
Laita pöydälle vehnäjauhoja ja kumoa taikina jauhojen päälle. Taikinaa ei vaivata enää, jotta kuplat eivät häviäisi. Laita jauhoja myös taikinan päälle. Jaa taikina kahteen osaan ja osat vielä kahdeksaan osaan. Näin saamme 16 kpl sämpylöitä. Taikina on löysää, joten sitä ei pyöritellä sämpylöiksi. Muodolla ei ole väliä, kunhan ovat suurin piirtein saman kokoisia.
 
Nosta taikinanpalaset leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista noin 15-20 min.
 

 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.

*