Hanna Määttä

Gluteenittomat tuotteet nopeasti netistä.

Olen leipuri ja valitettavasti viljatuotteet ovat alkaneet allergisoimaan käsiäni. Olen miettinyt pitkään mistä allergiset oireet voivat johtua. Seurattuani tilannetta huomasin allergiakohtauksen syntyvän, kun leipoessani kosketan käsilläni jauhoja. Pahimmat ovat ruisjauhot. Jauhoallergia ja leipurin työ eivät sovi yhteen.
 
Eipä hätää, onnekseni sain testaukseen https://www.ruokavaliot.fi/;stä gluteenittomia tuotteita. Näitä tuotteita testatessa ei ole allergiaoireita ollut.
https://www.ruokavaliot.fi/
Testattavat tuotteeni ovat; Mustikka mysli, pasta, pullajauhoseos, nokkoslettujauhoseos, kaurajauhoseos ja jauhoseos.

Sekä toffee ja intiaanisokeri. Kaikki gluteenitonta.

Ruokavaliot.fi / Oy MaWe Trading Ab

Ruokavaliot.fi on itsenäinen nettiruokakauppa, joka toimittaa tuotteita kaikkialle Suomeen. Kauppa on keskittynyt erikoisruokavalioihin, kuten gluteeniton, vegaaninen, ekologinen, terveellisempi ja kestävä ruokavalio. Ajatuksemme on luoda korkealaatuisten raaka-aineiden saatavuutta, riippumatta siitä, missä päin maata asutaan – maalla vaiko kaupungissa.
Verkkokaupasta Ruokavaliot.fi ostaminen on yksinkertaista. Voit valita useista eri maksu- ja toimitustavoista. Lähetämme tilauksia ympäri Suomea Postin, Matkahuollon ja DB Schenkerin välityksellä. Samalla, kun valitset maksutavan kassalla, valitset myös jakelutoimipaikan tai kotiinkuljetuksen.
Verkkokauppaa Ruokavaliot.fi harjoittaa yritys Oy MaWe Trading Ab. Yritys perustettiin vuonna 2013 ja sen kotipaikka on Närpiö Pohjanmaalla.
(lähde; ruokavaliot.fi ) https://www.ruokavaliot.fi/
 
Kun tilasin tuotteet, toimitus oli todella nopea. Helppoa ja vaivatonta.

 

Nokkoslettujauhoseos

Paketissa on ohje lettuihin, johon itse lisäsin sokeria ripauksen.
Lettujen rakenne on hyvä, loistava maku. Tytär ei huomannut eroa normaalista letusta nokkoslettuihin. Hintsusti nokkosmaista makua kohdissa, jossa sitä oli paljon.
Nokkonen sisältää runsaasti tärkeitä antioksidantteja, vitamiineja mm. C-vitamiinia ja kivennäisaineita kuten rautaa, kalsiumia, magnesiumia ja piitä. Tämähän on terveellistä. Ei muuta, kun lettujen paistoon.
 

Mustikka mysli

Maukas mysli täysjyväkaurahiutaleilla, tattarihiutaleilla ja kuivatuilla mustikoilla. Kaura ja tattari sisältävät runsaasti proteiineja ja kuituja, antaen hitaan energianvapautuksen.
Makea, rapea ja toimii hyvin jogurtin kanssa. Ihastuin tähän täysin. Aamuisin en muuta nykyään syökään.
En pidä aamupaloista ja jätänkin ne yleensä syömättä. Myslin avulla olen saanut aamullakin syötyä.
Helppo, herkullinen ja nopea aamupala.
 

Kaurajauhoseos

Gluteeniton kaurajauho sekoitus sisältää runsaasti proteiineja ja kuituja ja sopii sen vuoksi hyvin leipiin ja sämpylöihin.
Tein paketin ohjeen mukaan vuokaleivän. Leipä oli mehukas ja yllätyksekseni maistui ihan ns. normaalilta leivältä, johon olen tottunut. Kotona leivottu leipä maistuu aina hieman makeammalta kuin kaupan. Tässä sen huomaa kuinka paljon suolaa laitetaan kaupan leipiin. Kaura leipä on vatsa ystävällinen ja herkullinen.
Helppo tehdä ja aina on tarjolla tuoretta leipää.
 

Pullajauhoseos

Virtasalmen Viljatuotteen leivontasekoitusta voidaan käyttää pullien ja munkkien leipomiseen. Jauho sekoitus ei sisällä sokeria eikä mausteita ja sitä voidaan sen vuoksi käyttää myös suolaisiin leivonnaisiin, kuten esimerkiksi pizzapohjiin, leipiin ja sämpylöihin.
Vuokapullan ohje;
2,5 dl maitoa
1 pss kuivahiivaa
¾ sokeria
3 rkl intiaanisokeria, täytteeseen ei taikinaan
½ tl suolaa
2 kananmunaa, 1 kpl taikinaan ja 1 kpl voiteluun
½ rkl kardemummaa
4,5 dl pullajauhoseosta
75 g voita + täytteeseen
kanelia, fariinisokeria, täytteeseen
 
Sekoita kuiva-aineet keskenään. Lisää kananmuna ja maito. Vaivaa taikinaa voimakkaasti. Lisää sulatettu voi. Jatka vaivaamista hetki, kunnes voi on sekoittunut taikinaan. Lisää jauhoja tarvittaessa.
 
Kauli taikina jauhoja apuna käyttäen levyksi. Levitä levyn päälle pehmeää voita, mausteet; kanelia, fariinisokeria ja intiaanisokeria haluttu määrä. Rullaa levy ja leikkaa noin 2 cm levyisiä paloja, jotka asetellaan voideltuun vuokaan. Kohota liinan alla 30 min. Voitele kananmunalla. Paista kiertoilmalla 200 asteessa noin 20 min. Tai ilman kiertoilmaa 225 asteessa.
 
Taikinaa on pöydällä hieman haastavampi työstää kuin normaalista vehnäjauhoista tehtyä taikinaa. Tämä taikina on murumaisempi, ei niin sitkoinen. Maku on hyvä, mutta suutuntuma jauhoinen. Enemmän piirakkamainen kuin pullainen. Hyvin selättää makean himon! Ja ei allergiaoireita leipoessa.
 

Vaalea Jauhoseos

Virtasalmen Viljatuotteen vaaleaa jauhosekoitusta voidaan käyttää sekä leipomiseen että ruoanlaittoon. Sopii yhtä hyvin niin suolaisiin kuin makeisiinkin ruokalajeihin. Sisältää psylliumkuituja, jotka ovat hyväksi ruoansulatukselle.
Korvaa yksinkertaisesti vehnäjauho resepteissäsi samalla määrällä vaaleaa, gluteenitonta jauhosekoitusta.
Juustosarvien ohje löytyy paketista. Taikina on murea, hieman hajoili kaulittaessa ja perinteinen sitko puuttuu. Maku on oikein hyvä, eikä ole yhtään liian murea. Pitää koostumuksen miellyttävänä. Monipuolinen jauhoseos, kaikkeen leivontaan.
 

Punainen linssi fusilli

Punaisista linsseistä valmistettu fusilli. Gluteeniton ja vegaani vaihtoehto tavalliselle pastalle. Sisältää runsaasti proteiineja, ei sisällä lisäaineita.
Kauniin värin tuo ruoka-annokseen. Makuun on hieman totuttelemista. Koostumus on yllättävän hyvä. Tein pastan kanssa katkarapu-pekoni kastikkeen ja ne toimivat yhteen hienosti. Kastikkeesta saa kosteutta annokseen. Fusilli itsessään on aika ”kuivaa”. Pidän värikkäästä ruoasta ja tämä on sitä. Väriä annokseen.
 

Proteiinipatukat gluteiinittomasta mustikka myslistä

Ajattelin kokeilla, miten mysliä saisin käytettyä muutenkin kuin jugurtin kanssa. Tein siitä proteiinipatukoita.
 
1 dl maapähkinälevitettä
3 rkl hunajaa
Lisää aineet kulhoon ja mikrota noin 30 sekuntia, kunnes seos on helppo sekoittaa.
1 pss (25g) proteiinijauhetta, maun saa itse valita
2dl mysliä
2 rkl kuivattuja karpaloita
Sekoita loput aineet seokseen, Jos massa on liian murea, lisää tilkka vettä. Muotoile leivinpaperin päällä neliö ja leikkaa paloiksi. Säilytä jääkaapissa.
 

Gluteeniton toffee

Nämä karkit ovat täydellisiä naposteltavia, kun makean himo iskee. Soveltuu gluteenittomaan ja vegaaniruokavalioon.
Avasimme pussin ihan maistelu mielessä, että muutama otetaan. No, koko pussi tyhjeni hetkessä. Maku on lakritsimainen ja maukas. Hieman kovia aluksi, mutta sulavat suuhun hetkessä. Näitä voisi vaikka käyttää leivonnassa tai pieninä paloina kuppikakkujen koristeena. Älä jätä pussia vartioimatta!
 

 
 
 
 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.

*