Hanna Määttä

Gluteeniton kakkupohja

Gluteenitonta ruokavaliota noudattava henkilö ei voi syödä vehnää, ohraa ja ruista eikä niitä sisältäviä elintarvikkeita. Kakkupohja on tehty gluteenittomaan jauhoseokseen, jota löytyy suurimmista ruokakaupoista. Käytä gluteenittomia korppujauhoja vuoan jauhottamiseen. Helppo ja maukas kakkupohja. Täytä omanmaun mukaan. Kuvissa muutama koristelu esimerkki.
Taikina:
3 ½ dl gluteenitonta jauhoseosta (esim. Pirkka)
1 ½ dl perunajauhoja
3 tl leivinjauhetta
¾ tl suolaa
2,5 tl vaniljasokeria
150 g voita tai margariinia
3 ½ dl sokeria
3 munaa (huoneen lämpöisenä)
1,5 dl kädenlämpöistä maitoa
Paistolämpötila ja -aika:
175 astetta, keskitasolla 50-60 minuuttia
Kostutus:
noin 3 dl kostuketta (maito, vaniljamaito, mehu, virvoitusjuoma)
Voitele ja korppujauhota vuoka gluteenittomilla korppujauhoilla (halkaisija 24 cm).
Sekoita kuivat aineet keskenään.
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen.
Sekoita hitaalla teholla vatkaten joukkoon ensin reilusti jauhoja ja tämän jälkeen vuorotellen pienissä erissä loput kuivat aineet ja kädenlämpöinen maito.
Kaada taikina vuokaan.
Paista 175 asteessa uunin keskitasolla 50-60 minuuttia.
Pohjan saadessa väriä pintaan, voit peittää vuoan foliolla loppu ajaksi, mutta anna kakkupohjan paistua ainakin yli puoli tuntia ennen luukun avaamista.
Anna seistä vuoassa n. 15 minuuttia ennen kumoamista.
(kinuskikissa)
 
emoji
minions
ruusukakku
masu

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.

*