Hanna Määttä

Gluteeniton Juustokakku

Kevään ja kesän juhlat lähestyvät. Vierailla on eriruokavalioita. Tässä helppo ohje gluteenittomaan juustokakkuun. Gluteeniton ruokavalio ei sisällä vehnää, ohraa, ruista tai näitä viljoja sisältäviä ruokia. Gluteiini muodostuu näiden viljojen varastoproteiineista, gliadiinista ja gluteniinista. Ruokavaliosta poistetut viljatuotteet korvataan gluteenittomilla viljoilla kuten maissilla, riisillä, tattarilla ja hirssillä.
Pohja:
200 g  gluteenittomia digestive-keksejä
150 g voita
4 rkl sokeria
Täyte:
500 g Philadelphia-tuorejuustoa
200 g ranskankermaa
2 rkl sitruunamehua
2 dl sokeria
1 vaniljatanko
1 dl kuohukermaa
¾ dl perunajauhoja
4 munaa
Pinnalle tomusokeria.
Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohja leivinpaperilla.
Murskaa keksit tehosekoittimella. Sulata voi. Sekoita voisulaan keksimurska ja sokeri. Painele seos vuoan pohjalle ja reunoille.
Sekoita tuorejuusto vatkaimella. Lisää kulhoon ranskankerma, sitruunamehu ja sokeri. Halkaise vaniljatanko pituussuunnassa. Kaavi sisältä siemenet ja sekoita muiden aineiden joukkoon. Yhdistä perunajauhot ja kuohukerma. Sekoita kunnes perunajauhot ovat liuenneet kermaan.
Lisää seos täytteeseen ja sekoita vatkaimella tasaiseksi. Lisää lopuksi munat joukkoon yksitellen.
Kaada täyte vuokaan.
Paista 175 asteessa noin tunti.
Peitä kakun pinta foliolla, kun se on saanut vaaleanruskean sävyn.
Tarjoile seuraavana päivänä. Säilytä jääkaapissa.
( innoittajana toimi Kinuskikissa )
 
juustokakku

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.

*