Hanna Määttä

Elämäni ensimmäinen jalkapallo-ottelu, JyPK vastaan F.C. Honka

Ilman JyPK:in kutsua jalkapallopeliin, en varmaan ikinä olisi käynyt katsomassa jalkapalloa. Suoraan sanottuna se ei ole koskaan edes televisiosta katsottuna kiinnostanut. Hidas tempoista, vähä maalista ja aika tylsää katsottavaa se on ollut. Kuinka ollakaan ajatukseni ovat muuttuneet täysin!
Kuva: Hanna Määttä
 
Ottelu JyPK vastaan Suomen hallitseva mestari F.C. Honka käytiin Vaajakosken urheilukentällä. Kenttä tarjoaa hyvät puitteet ottelulle. Katos suojaa faneja kastumiselta ja sekä auringolta.
 
Kuva: Hanna Määttä
 
Taustajoukoilla on suuri työ saada pelistä toimiva. Kahvilatoiminta, yleiset asiat, paikkojen järjestely, joukkueiden huoltotoimenpiteet, lipunmyynti ym. Paljon pieniä ja suuria asioita tapahtuu taustalla, joita aina ei edes tule ajatelleeksi. Tämänhän ei ole mikään rahasampo, joten talkoolaisilla on suuri merkitys tapahtuman onnistumiseksi. Ja suurella sydämellä he sitä tekevätkin. Sponsorit ja talkoolaiset ovat kultaakin tärkeämpiä seuralle. Suomessa nämä piirit eivät pyöri rahalla vaan talkoohengellä.
 
Kuva: JyPK
 
Kuva: JyPK
 
Yllätyksekseni peli olikin mielenkiintoinen. Vauhtia riitti ja maalejakin syntyi paljon.
 
Kuvat: JyPK
 
Naisten jalkapallo on energistä, jouhevaa, nopea tempoista ja tapahtumarikasta. Yleisökin tempautui peliin mukaan. Kiinnostavaa oli nähdä, miten peli vei mukanaan. Muutamien fanien tunteisiin taisi muutamat tuomarin vihellykset mennä. Kovia kommentteja katsomosta lenteli. No se kuuluu pelinhenkeen. Hauska seurata ihan ulkopuolisena kuinka tunteikasta pelin katsominen joskus voi olla.
 
Kuvat: JyPK
 
JyPKin juniorit saivat oman huomionsa pelin väliajalla. Juniorit myös hoitivat pallotyttöjen työt kentänlaidalla hienosti. Juniorit pääset hyvin läheltä seuraamaan naisten pelejä ja toimintaa. Naiset toimivat hyvänä roolimallina ja esimerkkinä, kuinka voi saavuttaa unelmansa.
 
Kuvat: Hanna Määttä
 
Kahvila veti hyvin yleisöä puoleensa. Ruokana oli grillimakkaraa ja paellaa. Paellan oli valmistanut Safkamestarit.
http://safkamestarit.fi/
Kahviosta sai myös ihanat leivonnaiset ja pullat.
 
Yleisöä oli arviolta 300 katsojan verran. Hyvästä kannustuksesta huolimatta pisteet vei F.C Honka, lukemin 0-4. Käykää ihmeessä katsomassa naisten liigaa. Vaiheikas ja tapahtumarikas peli. Kuka omia seurojaan tukisi, jos ei paikalliset itse.
Elokuun pelit. https://www.jypkliiga.fi/
Toivotan onnea tuleviin peleihin ja tulen katsomaan uudestaan. Ehkä minua taisi purra jalkapallokärpänen!
Ja suuri kiitos kutsusta ja tarjoamisista. Oli ilo käydä tutustumassa naisten liigaan.
 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.

*