Tästä kakusta riittää monelle ystävälle!
Donitsikakkun voi täyttää tai syödä sellaisenaan pelkän kuorrutteen kera. Jotta donitsin muoto on pyöreä tarvitset donitsin muotoiset kakkuvuoat. Tai jos oikein näppärä on, voi muotoilla perus täytekakusta donitsin muotoisen. Mutta tässä olen käyttänyt donitsikakku vuokia.
Kakkupohjan ohje on amerikkalainen, joten kakku on makea,tiivis ja yllättävän kostea. Erillistä kakkupohjan kostutusta ei tarvita täytekakkua tehdessä.
Pohja
3 kuppia vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
1 kuppi pehmeätä margariinia
2 kuppia sokeria
4 kananmunaa
1,5 kuppia maitoa
1,5 tl vaniljasokeria
Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen. Rasvaa ja jauhota kakkuvuoat. Sekoita kuiva-aineet keskenään. Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää munat, yksikerrallaan ja sekoita hyvin. Lisää jauhoseos ja maito vuorotellen. Lisää vaniljasokeri.
Paista 175 asteessa noin. 40 min. ( uunista riippuen ), keskitasolla.
Täyte vaihtoehto
Mango-pilttiä 2-3 prk
valkosuklaamoussea ( esim. Dr. Oetker )
Halkaise donitsin osat.
Lisää täytettä, mousse ja mango-piltti.
Loput mousset voi levittää donitsin pintaan, jos haluaa kuorruttaa donitsin ruskealla sokerimassalla. Näin massa tarttuu donitsin pintaan. Tee suklaa päällyste.
Suklaa päällyste
300 g valkoista suklaata
Pasta elintarvikeväriä
Pastavärit ovat monikäyttöisiä perusvärejä, joita voi käyttää niin marsipaanin kuin muidenkin kaulittavien kuorrutteiden läpivärjäämiseen, maalaamiseen, koristeiden viimeistelyyn, kermavaahdon ja jopa suklaan värjäämiseen . Pastavärit ovat tehokkaita värjääjiä eli pienelläkin määrällä saa jo mukavan värin. Suklaakonvehdeissa tai suklaakoristeissa, jotka edellyttävät suklaan temperoinnin onnistumista, kannattaa suosia tomuvärejä tai suklaavärejä, jotka eivät sisällä lainkaan vettä. (Kinuskikissa)
Sulata suklaa vesihauteessa, lisää hieman väriä sulaneeseen suklaaseen. Kunnes suklaa on sulanut kokonaan, valuta suklaa kakun päälle.
Koristele mieluiseksi.
Hyvää Ystävänpäivää kaikille!