Hanna Määttä

Brownie mokkapala twistillä

Nyt sekoitetaan bownieta ja mokkapaloja keskenään. Saadaan aikaiseksi mehevä ja maukas herkku. Ja yhtä helppo tehdä kuin mokkapalat. Nostetaan mokkapalat uudelle levelille.
 
ainekset
200 g vaniljatuorejuustoa
1/2 tl vaniljauutetta
250 g sokeria
2 kananmunaa
100 g voita
3 rkl kaakaojauhetta
100 g siivilöityjä jauhoja
1 tl leivinjauhetta
(50 g pekaanipähkinämurskaa)
 
kuorrute
4 rkl voita
1 rkl maitoa
100-150 g tomusokeria
2 rkl kaakaojauhetta
(pekaanipähkinöitä koristeluun halutessaan)
 
Vatkaa keskenään tuorejuusto, vaniljauute ja 5 rkl sokeria ja nosta sivuun.
Vatkaa munat ja loppu sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Laita voi ja kaakaojauhe pieneen kattilaan, kuumenna varovasti sekoittaen, kunnes voi sulaa. Lisää munaseokseen. Lisää joukkoon jauhot, leivinjauhe ja pähkinät. Sekoita hyvin.
Voitele nelikulmainen ( sivu noin 20 cm pitkä), matala kakkuvuoka kevyesti ja peitä pohja leivinpaperilla. Laita puolet taikinasta vuokaan ja sivele tasaiseksi. Levitä tuorejuustoseos varovasti päälle ja lisää loppu taikina sen päälle.
Paista 180 asteessa noin 40-45 min. Anna jäähtyä rauhassa.
Kuorrute; sulata voi maitoon ja sekoita joukkoon tomusokeri ja kaakaojauhe. Levitä kuorrutus brownien pinnalle ja koristele pähkinöillä halutessasi. Anna kuorrutteen kovettua ja leikkaa sitten tarjoilua varten pieniksi neliöiksi.
 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.

*