Hanna Määttä

Botox, vaiettu salaisuus

Tekstin lopussa tarjous.
Niin moni sitä käyttää nykypäivänä ja niin moni sitä ei kehtaa myöntää. Rakastettu ja vihattu botox, botuliini.
Botoxin ottaminen on nykypäivää, ei enää pelkästään julkimoiden huvitus. Yleistymisen kautta myös väärin käyttö yleistyy. Villeimmillään tuotetta tilataan pimeiltä markkinoilta netistä jotka saavat aikaan pysyviä haittoja. Suurin osa ihmisistä turvautuu ammattilaiseen pistoksen hankkiessa, mutta valitettavan moni säästää väärässä paikassa ja käy kouluttamattoman piikittäjän luona.
 

Mitä on botuliinitoksiini?

Botox on lihaksia rentouttava aine. Se estää lihassupistukset, mikä aiheuttaa ohimenevän ja korjaantuvan lihashalvauksen. Sitä käytetään tilapäisesti siloittamaan ryppyjä.
Otsaani laitettiin VISTABEL merkkistä tuotetta. VISTABEL on A-tyypin botuliinitoksiini, jonka tehtävänä on estää tilapäisesti asetyylikoliinin vapautuminen, jolloin lihas rentoutuu ja ryppy silottuu. Otsakolmion rypyt aiheutuvat kolmen lihaksen, kulmakarvojen välissä sijaitsevan nirsolihaksen sekä kummankin kulmakarvan yläpuolella sijaitsevien rypistäjälihasten supistumisesta. VISTABEL pistetään näihin ryppyjä aiheuttaviin lihaksiin.
 

Haittavaikutukset ovat ohimeneviä

Jokaisessa tuotteessa saattaa olla haittavaikutuksia kuten tässä. Läheskään kaikki eivät niitä saa, joten ole tarkka ja tietoinen mitä pistoksia saat ja kuka sen laittaa. Yleensä haittavaikutukset ilmenevät heti ensimmäisinä päivinä. Kulmakarvojen väliin syntyvien ryppyjen hoidossa yleisemmin esiintyviä haittavaikutuksia ovat päänsärky, silmäluomen roikkuminen, ihon kireys. Jos havaitset haittavaikutuksia, kerro niistä pistoshoidon antaneelle henkilölle.
 

Kuinka usein

Kahden hoitokerran väli ei saa olla alle 3 kuukautta. Pidempään kuin 12 kuukauden ajan annettujen toistuvien injektioiden tehoa ja turvallisuutta ei ole arvioitu.
 

Hyödyt

Saat siloisen ihon 3-4 kuukaudeksi ilman ryppyjä. Juuri sitä mitä lähdit sillä hakemaan. Tuote toimii niin kuin se lupaa. Botoxia eli botuliinitoksiinia käytetään esteettisten hoitojen lisäksi yleisesti kipujen, sairauksien ja oireiden hoitoon. Siitä on apua esimerkiksi lihaskouristusten ja kroonisen migreenin hoidossa.
Uusia botoxin käyttömahdollisuuksia, esimerkiksi masennuksen tai yhdyntäkipujen hoidossa, tutkitaan jatkuvasti. Nähtäväksi jää, mihin kaikkeen botox vielä pystyy oikein käytettynä.

Muistilista

Ole tietoinen kuka sinulle on pistosta antamassa. Vain ja ainoastaan ammattilaiset, jotka ovat käyneet koulutuksen saavat pistoksia antaa turvallisesti. Tutustu annettavaan hoitoon. Esteettiset vaikutukset kestävät keskimäärin 3-4 kuukautta. Hoitovaikutuksen kestoon vaikuttavat kuitenkin ihon tila, käsitelty alue, miten paljon tuotetta injektoidaan ihoon, injektiotekniikka ja elintapatekijät (auringonotto, tupakointi). Käänny ammattilaisen puoleen.
Esteettinen vaikutus on vain tilapäinen, sitä en voi tarpeeksi korostaa. Itse luulin, että botox jää kehooni loppu elämäni ajaksi, mitäs jos jotain menee pieleen tai en ole tyytyväinen lopputulokseen. Olenko valmis ottamaan niin ison riskin? Keskusteltuani ammattilaisen Tmi Annenina Vilkmanin kanssa ymmärsin botox hoidon toimintatavan, sen riskit ja hyödyt. Keskustele asiasta ja nauti saamista tuloksista.
 

Minun matkani

Jännitin hieman toimenpidettä, sattuuko se, mitä tuntemuksia se aiheuttaa. Pistokset eivät sattuneet vaan pieni ”raksahduksen” ääni kuului, kun neula lävisti ihon. Vähän kuin itikan pistos. Pistoksen laiton jälkeen aineen ”turpoaminen” kirveltää ja kiristää hieman noin 20 minuutin ajan.
Päivä aineen laiton jälkeen minulla oli pienet mustelmat kulmissa ja turvotusta pistos kohdissa. Hyvin sain meikattua piiloon. Ei kosketus arkuutta. Jo päivän laiton jälkeen on tuloksia näkyvissä.

Kuvassa ennen kuva ja kolme päivää laiton jälkeen. Huomattava ero. Yritän rypistää kulmia, mutta en saa ryppyjä aikaiseksi.
 
Kolme päivää laiton jälkeen otsa on huomattavasti jähmeämpi, sellainen jämäkämpi tunne. Otsan liikkuminen hiipuu. Kulmat ovat painuneet hieman alaspäin.
 
Kuusi päivää laiton jälkeen ero on vieläkin suurempi. Otsa tuntuu siltä kuin joku pitäisi kättä otsani päällä, kun yrittää sitä liikuttaa. Kipuja ei ole.

Hoito siis toimii niin kuin piti. Olen hyvin tyytyväinen. Kuvassa on meikkiä, mutta iho on tasaisempi ja liikkumaton.
Nyt on jo kaksi viikkoa takana päin. Ja kahden viikon kohdalla käydään tarkistus käynnillä. Pistoksen antaja tarkistaa, että kaikki on kunnossa. Nyt en enää tunne painon tunnetta otsallani ja en sitä huomaa ollenkaan. Olen tottunut liikkumattomuuteen. Kulmat hieman liikkuvat alas päin kuin oikein kovasti yritän niitä rypistää.

Ongelmia ei ole ollut ja olen tyytyväinen saamaani hoitoon ja ammattimaisuuteen. Olen saanut riittävästi tietoa, jotta ymmärrän tuotteen käyttötavan ja minkä sairauksien yhteydessä tuotetta ei pidä käyttää. Turvallisuus ennen kaikkea. Olin hyvissä käsissä ja voin sydämeni pohjasta suositella Tmi Annenina Vilkmania tässäkin asiassa.
Varaa oma konsultaatio aikasi: https://www.facebook.com/mesolangat/
Puh; 040 9363396
IG: @tmianneninavilkman
Tykkää sivuista ja ole ajanhermoilla.
 

TARJOUS:  Botox hoidot juhannuksesta heinäkuun loppuun -10 €, koodilla: blogi10

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.

*