Hanna Määttä

Chorizo-jauhelihavuoka

Yleensä laitan vain makeisiin leivonnaisiin ohjeita, mutta nyt teen poikkeuksen. Haluan jakaa tämän maukkaan ohjeen myös teille. Mietin, että kuinka voisi piristää makaronilaatikon makua uudelle tasolle ja näin keksin tämän chorizo-jauhelihavuoan. Chorizo tuo hyvää makua, pirstystä ja tuoreyrttejä käyttäen oivallinen uusi vuokaruoka. Tästä ohjeesta riittää vaikka koko viikonlopuksi ruokaa. Tähän käy ns. lasagnevuoka koonsa puolesta. Jos ns. vanhanajan makaronilaatikko kyllästyttää, kannattaa tätä kokeilla. Jos ei halua mausteisuutta/tulisuutta, silloin kannattaa käyttää maustamatonta juustoraastetta.
Tarvitset
400 g jauhelihaa
4 kpl Chorizo barbeque-makkaraa (löytyy esim. Prismoista, paketissa on 4 makkaraa.)
1 iso sipuli
1,5 tl valkosipulia
6 lehteä tuore basilikaa
timjami, suolaa, paprikajauhetta, valkopippuria oman maun mukaan
Kuullota pannulla sipuli ja valkosipuli. Pilko chorizo-makkara ja paista pannulla sipulien kanssa hetki. Lisää jauheliha. Paista jauheliha kypsäksi, mausta. Silppua basilika jauhelihaseokseen. Älä paista enää basilikan lisäämisen jälkeen.
 
Keitä makaronit pussin ohjeen mukaan
5 dl makaronia
1,5 l vettä
 
Kananmunakermaseos
3 kananmunaa
2,5 dl Kolme yrttiä ruokakermaa
4 dl vettä
mustapippuria, valkopippuria maun mukaan
Sekoita kananmunat kerma-vesi seokseen ja lisää mausteet.
 
Kaada kerroksittain makaronia ja chorizo-jauhelihaseosta vuokaan. Sekoita, jotta massa on tasaista. Lisää muna-kermaseos. Paista uunissa 20 min 175 asteessa. Lisää sen jälkeen juustoraaste ja tomaatit ja jatka paistamista 20-25 min 175 asteessa. Jos pinta tummuu liikaa, peitä foliolla.
Päälle
Texmex-juusto raaste pussi
4  tomaattia
laatikko

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.

*