Ajatuksia ihmisyydestä

Uutisankkurin vaatteet

Uutislähetyksessä naisen vaatetus herättää katsojassa närkästystä. Hän päättää lähettää nimetöntä palautetta tästä hirvittävän tärkeästä ja maailman menoon vaikuttavasta asiasta ja loukkaa samalla uutistenlukijaa. Jälleen on kansalaisaktivismi huipussaan, asioihin on vaikutettu!

Miksi? Miten nämä vaatteet vaikuttavat kenenkään mielenrauhaan ja jos vaikuttavat, olisiko vika sittenkin järkytyksen kokeneessa mielessä, eikä uutistenlukijassa? Ilta-Sanomien nettilehdessä (18.11.2014) uutisankkuri Kirsi Alm-Siiran mukaan ulkonäkö ja vaatevalinnat kiinnostavat katsojia enemmän kuin esimerkiksi artikulaatio ja esiintyminen. Jälleen voisi kysyä, olisiko maailmassa hieman tärkeämpiäkin epäkohtia, joihin puuttua? Myös toisen asemaan asettuminen on jälleen hakoteillä. Sitä voisi itse kukin miettiä, miltä oma ”palaute” tuntuisi, jos sen saisikin itse.

Samassa artikkelissa Ylen uutisankkuri Piia Pasanen kertoo saaneensa palautetta katsojalta ulkomailta asti. ”Hänen mielestään näytti siltä, kuin minä ja vuorossa ollut meteorologi olisimme tulleet suoraan navetasta, Pasanen kertoo huvittuneena” (Ilta-Sanomat 18.11.2014). Tulee väkisinkin mieleen, eikö näillä ulkonäköön tuijottelijoilla ja siihen kompastuvilla ole muuta elämää kuin katsella ”kriittisellä silmällä” muiden pukeutumista ja ulkonäköä ja antaa sanallisen säilänsä sivaltaa? Mitä on jäänyt puuttumaan kasvatuksesta tai omasta kehityksestä, että juuri ulkonäkö on se, josta liian useat kokevat olevansa oikeutettuja huomauttamaan toiselle? Tällaiset käytöskukkaset voisivat opetella sanomaan toisista jotain hyvää, rohkaista muita ja osoittaa heille kunnioitusta, mutta nämä kukkaset eivät pääse välttämättä lantakasansa alta valoon, jos kuormaa on liikaa.

Kommentit (1 kpl)

  • ei saa sanoista selvää

    Kirsi Alm-Siira lukee uutisia epäselvällä äänellä. Syö aina viimeisemmät sanat. Epävelvää uutisointia.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.

*