Hanna Määttä

Gluteeniton ananaskääretorttu

Raikas kääretorttu gluteenittomaan ruokavalioon. VINKKI: täytekakkupohja onnistuu samasta kääretorttutaikinasta. Kaada taikina voideltuun, gluteenittomalla jauhoseoksella tai mantelijauheella leivitettyyn 2 l:n kakkuvuokaan. Paista 175 asteessa uunin alatasossa noin 40 minuuttia. Täytteessä käytin Städter kerman kiinteytysainetta, ananaksen makuista. Näitä voi ostaa netistä ja mm. Confetista.
 
Pohja
4  munaa
2 dl  sokeria
2 dl  Sunnuntai Gluteeniton Jauhoseosta
1,5 tl  leivinjauhetta
 
Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilän läpi munavaahtoon. Sekoita tasaiseksi. Paista uunin keskitasossa noin 8 minuuttia.
Kumoa levy sokeroidun voipaperin tai leivinpaperin päälle ja irrota pohjapaperi varovasti.
Anna jäähtyä.
 
Täyte
2 dl kermaa
300 g maustamatonta tuorejuustoa
220g ananasta
125 g Städter kerman kiinteytysainetta
100 ml vettä
 
Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää tuorejuusto kermaan. Sekoita tasaiseksi.
Valmista kiinteytysaine.
Lisää 125 g STÄDTER kerman kiinteytysjauhetta 100ml:aan vettä (huoneenlämpöinen, n. 20 astetta). Sekoita huolellisesti tasaiseksi. Kaada vähitellen kermatuorejuusto seokseen samalla sekoittaen.
Levitä jäähtyneen kääretortun päälle kermaseosta. Jätä 1/3 seoksesta talteen. Lisää ananaspalat kääretorttuun ja rullaa varovasti rullalle.
Anna kääretortun levätä jääkaapissa n. 2 h. Säilytä myös kermaseos viileässä.
Jäähdytyksen jälkeen siisti kääretortun päät leikkaamalla ne tasaiseksi. Levitä talteen otettu kermaseos kääretortun päälle ja koristele.
 
kääreotrttu

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.

*