Pyöräilevä toimistorotta

ViiSu suunnisti mitaleja loppukesän kilpailuista

Viitasaaren Suunnan suunnistajat keräsivät runsainmitoin mitaleja elokuun suunnistuskilpailuissa. Aluemestaruusviesteistä 15.8.2015 Kangasniemellä oli saaliina 5 mitalisijaa. Kultaa D12 sarjassa Elsa Leppämäki ja D10RR sarjassa Lottaliina Holm,  hopeaa H12 sarjassa Anton Leppämäki, pronssia H75 sarjassa Mauno Nieminen ja H45 sarjassa Tero Leppämäki.

Viisulaiset aluemestaruuksia ratkomassa

Vuoden 2015 Koululiikuntaliiton valtakunnalliset suunnistusmestaruudet ratkottiin Nuuksion kansallispuiston kainalossa, Pohjois-Kirkkonummen Veikkolassa 28.8.2015. Suunnistusseuran sijaan näissä kisoissa edustettiin koulunkäyntikuntaa, mikä toi kisoihin omanlaisensa tunnelman. Kirkkonummelainen suunnistusseura Lynx järjesti Veikkolassa. Perjantaina ratkottiin henkilökohtaiset mestaruudet, lauantaina kuntajoukkueilla suunnistettavat viestit. Kyseessä on Koululiikuntaliiton suurin yksilölajien kilpailutapahtuma, joka veti Veikkolan kylään yli 1 500 suunnistavaa lasta ja nuorta huolto- ja kannustusjoukkoineen. Kilpailuihin osallistui peruskoulujen, lukioiden ja ammatillisten oppilaitosten oppilaita kaikkialta Suomesta. Nuorimmat kilpailijat ovat ekaluokkalaisia, ja yläikäraja on 20 vuotta.

Tulokset viitasaarelaisten osalta:

D9RR: 8. Holm Lottaliina
D14: 84. Holm Peppiina (Pihtiputaan koulujen joukkueessa)
D12: 38. Leppämäki Elsa
D12: 78. Hämäläinen Justiina
H10RR: 8. Leppämäki Anton

Viitasaarelaisuunnistajat koululiikuntaliiton kisoissa

Suomen tunturisuunnistuksen mestaruudet ratkaistiin 1.-2.8.2015 Saariselällä. Tunturisuunnistus eroaa perinteisistä suunnistuskilpailuista mm. pidemmillä matkoilla ja karttapohjalla joka perustuu peruskarttaan ja oli tänä vuonna mittakaavalla 1:25 0000. Henkilökohtaisten sarjojen lisäksi kilpailussa on mukana parisarjat ja näissä on käytössä ikähyvitykset. Tulokset lasketaan kahden päivän perusteella jossa ensimmäisenä päivänä lähdetään yhteislähtönä ja toisena takaa-ajolähtönä.

Viitasaaren Suunta suunnisti H95 sarjassa kultaa parivaljakolla Jari Laukkanen ja Juha Palonen.